Zaměření domu, zápis do katastru, zástavní smlouvy

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
14. 12. 2011
0 komentářů
Zaměření domu, zápis do katastru, zástavní smlouvy
Příspěvek stavebníka
Říjen – Listopad 2011 - Jelikož se blížil konec třetího roku placení úvěru a my máme v podmínkách od banky, že do konce třetího roku bude stavba zanesena do katastru (plus další věci, ale tohle je výchozí bod), tak jsem objednal zaměření.

Docela mě překvapil způsob zaměřování, protože z jednoho bodu, kde stála totální stanice geodeti zaměřili tři rohy domu, na které byl ze stanice přímý pohled. Pak stanici přesunuli, aby byl přímý pohled na poslední roh a ten také zaměřili.

Z toho plyne, že ta stanice je asi celkem schopnej přístroj, protože mi není jasné, jak z jednoho bodu můžou určit přesné souřadnice dalších tří. Že by tak přesně měřila úhly (jak výškové, tak i vodorovné) a vzdálenosti a z těchto údajů souřadnice dopočítala?

Jinak po předání vyhotoveného geometrického plánu jsem vyplnil žádost na vklad (ohlášení rozestavěné budovy k zápisu do katastru nemovitostí), přidal jsem kopii souhlasu s provedením ohlášené stavby a s těmito dokumenty jsem zašel na katastr. Překvapilo mě, že se za to nic neplatí. Ten souhlas s provedením ohlášené stavby musí být ověřená kopie a žádost na vklad musí mít ověřené podpisy – oboje mi udělali na městském úřadě v tzv. Check pointu.

Reklama

Za necelé dva týdny jsem na internetu zjistil, že je zápis proveden, takže jsem si už jen zajel nechat udělat ověřený výpis. Ten jsem předal do spořitelny i s kopií smlouvy na pojištění stavby.

Asi za týden dorazily ze Spořitelny k podpisu zástavní smlouvy na rozestavěný domek s návrhem na vklad a pak doklady k vinkulaci pojištění. Vše jsme s manželkou podepsali na pobočce, protože jinak by jsme museli nechat podpisy na všech dokumentech ověřit za poplatek na Check pointu. Respektive na jedné ze smluv, které se předávají katastru stejně musely být podpisy ověřené. S 5 kusy zástavní smlouvy a návrhem na vklad jsem zajel na katastr, kde jsem tentokrát zaplatil 500,- a vrátily mi jeden potvrzený návrh na vklad, který jsem předal do spořky.

Na pojišťovně jsem nechal potvrdit oznámení o vinkulaci, které jsem pak také předal zpět do spořky. Po provedení zápisu do katastru jsem nechal vyjet výpis a ten jsem opět odnesl do spořitelny. Asi po 14 dnech domů dorazily 2ks z 5 smluv předávané katastr s oznámením o provedeném zápisu.

Reklama

Tím jsem doufám na dlouhá léta splnil veškeré papírování se spořitelnou.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama