Hala Polárka ožije FRÝDECKO-MÍSTECKÝM VELETRHEM

Autor: Omnis.cz (16 příspěvků)
19. 5. 2022
0 komentářů
Hala Polárka ožije FRÝDECKO-MÍSTECKÝM VELETRHEM
Komerční

Frýdecko – Místecký veletrh se po dvouleté odmlce koná již počtrnácté. Oblíbená akce pro celou rodinu se uskuteční v prostorách moderní sportovní haly Polárka (vedle nákupního centra Frýda). Ve víkendovém termínu od pátku 27. do neděle 29. května bude pro veřejnost otevřeno od 9 do 18 hodin (v neděli do 17 hodin). Vstup na veletrh je zdarma.     

Veletrh nese podtitul Stavba – Teplo – Energie – Zahrada – Hobby a je doprovázen veletržní sekcí Žena a Domov.

Základ veletrhu tvoří expozice z oblasti stavebnictví a bydlení. Každého z nás nyní zajímá, jak ušetřit z rodinného rozpočtu za vytápění a energie. Vystavující firmy nabídnou úsporné kotle, ale i tepelná čerpadla, či solární kolektory. Nabídku doplňují firmy se zateplovacími materiály i různými technologiemi jejich aplikací včetně barevomítek.

Návštěvníci se mohou seznámit s nabídkou střešních systémů, oken a dveří, sanace a hydroizolace nebo s výhodou tepelných podlah. Nabídku doplňují centrální vysavače, náhradní díly na žaluzie, vybavení do zahrad, zahradní nářadí pro kutily i zahrádkáře, domácí potřeby atd.

Hala Polárka ožije FRÝDECKO-MÍSTECKÝM VELETRHEM

V sekci Žena a Domov si si jistě vyberete drobné dárky, keramiku, šperky nebo přírodní kosmetiku.

Součástí veletrhu je doprovodný program, který probíhá po tři dny v přednáškovém centru přímo na výstavní ploše. Hlavním tématem přednášek a diskusních dílen je úspora nákladů za vytápění a energie. Zástupce Státního fondu životního prostředí poradí, jak na úsporné bydlení. Z Cechu topenářů a instalatérů se dozvíte o výhodách vytápění tepelnými čerpadly. Prozradíme, jak využít program Nová zelená úsporám pro nákup zateplení budovy a jak zajistit teplo od podlahy probereme s firmou Anos.

Jistě velký zájem bude o přednášky na téma „Stavíme s Feng Shui“ a „Poznejme svůj život podle Feng Shui“. Především pro rodiče s dětmi je určena přednáška „Výchova bez negativních podvědomých vzorců aneb Vyvarujte se nechtěných rodičovských chyb“.

Po celou dobu konání veletrhu bude k dispozici poradna a ukázky práce Cechu malířů a lakýrníků.

Každý návštěvník se na veletrhu může účastnit soutěže o diamant. Vyplněný kupón bude slosován na závěr série veletrhů Omnis roku 2022.

Udělejte si rodinný výlet do frýdecko-místecké haly Polárka a přijďte si nakoupit, získat inspiraci a nové informace na Frýdecko-Místecký veletrh od 27. do 29. května.

Více informací naleznete na www.omnis.cz

DOPROVODNÝ PROGRAM

PÁTEK 27.5.

14,00 hod. Topení pro nízkoenergetické a pasivní domy

Michal Nevolník, Anos s.r.o. – teplá podlaha

15,00 hod.

Jak na úsporné bydlení

Vlastníte rodinný či bytový dům a uvažujete o rekonstrukci? Chcete stavět nebo byste si jen rádi snížili vysoké účty za energie a vodu pořízením nádrže na dešťovku, instalací fotovoltaiky nebo výměnou starého kotle za nový úspornější? Představíme vám program Nová zelená úsporám i kotlíkové dotace, které vám v době rostoucích výdajů za bydlení dokáží ušetřit i stovky tisíc korun.

RNDr. Zdeněk Belorit, Státní fond životního prostředí

SOBOTA 28.5.

10,00 hod. Rekuperace - pro zdravé bydlení a snížení nákladů na vytápění

Řízené větrání - odborně zvaná rekuperace - se v rodinných domech i bytech stává nezbytností. Utěsněné domy, aby z nich neunikalo drahé teplo,

ale dalo se v nich zdravě bydlet, vyžadují větrání bez ztráty tepla. Jaké jsou způsoby, co pro jejich instalaci je potřeba zajistit, možnosti dotací a následná diskuse je předmětem této přednášky.

Ing. Josef Slováček, Cech topenářů a instalatérů ČR

11,00 hod. Tepelné čerpadlo - nejlepší dárek pro Váš nový i starší dům.

Nejlepší ochranou proti zdražování energií jsou tepelná čerpadla, která 75% tepelné energie pro vytápění získají ZDARMA z okolí vytápěného objektu. Jaké jsou systémy tepelných čerpadel, podle čeho vybrat správný typ, výkon a provedení. Vhodný systém pro vytápění - chlazení tepelným čerpadlem. Spolupráce tepelného čerpadla s fotovoltaikou. Ekonomická návratnost, dotace na tepelná čerpadla.

Ing. Josef Slováček, Cech topenářů a instalatérů ČR

14,00 hod.

Stavíme s Feng Shui

Zakládání staveb z pohledu klasického a reálného Feng Shui. Popis práce od zhodnocení pozemku, tvorby energetické mapy domu, realizace projektanta, zahájení a kontroly stavby. Ať stavíme nebo rekonstruujeme, vždy pracujeme s Feng Shui i když o tom nevíme. Feng Shui spojuje geodéziI, architekturu, energetiku obyvatel, reálnost a praktičnost života.

Peter Fridrich, Real Feng Shui

15,00 hod.

Vyplatí se Nová zelená úsporám na zateplení?

Lidé se hodně ptají, jestli se jim dotace na zateplení vůbec vyplatí? Zda to mohou dělat svépomocí? 

Ing. Aleš Břenek, www.dotacenazatepleni.cz

NEDĚLE 29.5.

9,30 hod.

Výchova bez negativních podvědomých vzorců aneb Vyvarujte se nechtěných rodičovských chyb

O podvědomé rovině výchovy a o tom, že na své děti přenášíme staré podvědomé vzorce, aniž to víme. Co všechno si dítě odnáší z dětství a jak mu můžeme v rámci výchovy vytvořit základ pro šťastnou, úspěšnou a spokojenou budoucnost. O nejčastější příčině problémů s dětmi a problémů v životě vůbec.

Mgr. Ing. Lada Skulilová, terapeutka, autorka stejnojmenné e-knihy

11,00 hod

Vyplatí se Nová zelená úsporám na zateplení?

Lidé se hodně ptají, jestli se jim dotace na zateplení vůbec vyplatí? Zda to mohou dělat svépomocí? 

Ing. Aleš Břenek, www.dotacenazatepleni.cz

15,00 hod.

Poznejte svůj domov podle Feng Shui

Umění Feng Shui je uměním pozorovaní. Feng Shui je skutečnost toho co je, toho co jsme a toho v čem bydlíme. Naučte se, jak nahlížet na své aktuální bydlení technikami klasického Feng Shui. Feng Shui není strašák ani New Age výtvor. Feng Shui nám pomáhá chápat prostor a jeho reálné využití.

Peter Fridrich, Real Feng Shui

Hala Polárka ožije FRÝDECKO-MÍSTECKÝM VELETRHEM
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Omnis.cz (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama