Rozhodnutí stavět

Autor: NED (17 příspěvků)
5. 4. 2022
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka
Proč a jak jsme se dostali ke stavbě domu

Rozhodnutí stavět

Bydlíme v patře dvougeneračního domu, původně jsme neměli vůbec v plánu stavět. Rodina se ale rozrostla a naskytla se možnost pozemku ve vsi, tak jsme se rozhodli, že do toho půjdeme.

Jaký dům postavit

Pozemek máme poměrně veliký, takže bungalov byla jasná volba, stavět do patra jsme nechtěli. Koukali jsme na všechny možné typové domy, ale žádný se nám nelíbil. Typové domy nám všechny přišli nepraktické - téměř žádné úložné prostory, záchod bez okna, chybějící spíž,...

Nakonec jsme se inspirovali u několika půdorysů a navrhli si vlastní dispozici. Velkou pomůckou pro navrhování byl na začátku Floorplanner a později Sketchup. Čtverečkovaný papír moc dobře neposloužil.

Náš návrh jsme doplnili o poznatky lidí z okolí, kteří už stavěli a na závěr doladili s projektantem. Vše bylo samozřejmě o kompromisech a o financích.

Stavební povolení jsme dostali na konci léta 2022. Materiály jsme vzhledem ke špatné situaci na trhu začali postupně nakupovat od jara, což se ve finále vyplatilo.

Proč Svepomocí.cz

Velké množství nápadů, inspirace, návodů a mnoho dalšího jsem nalezl na těchto stránkách. Tím, že popíši naši stavbu svépomocí bych rád této komunitě část načerpané inspirace vrátil, snad to pomůže někomu dalšímu.

Reklama

Galerie

Rozhodnutí stavětNávrh situace ve Sketchupu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama