Rozhodnutí stavět

Autor: Anet Poláková (10 příspěvků)
16. 3. 2022
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka

Ahoj stavebníci svépomocí,

jmenuji se Aneta a s mým manželem Jardou a synem Tobíkem si plníme sen o rodinném domečku.

Můj manžel je Pražák, jeho rodina vlastní dvougenerační domek a i přes to jim na zahradě krom psů pobíhali slepice i králíci.

Za to já pocházím z malého města za Prahou, kde jsem žila v panelovém bytě a naše jediné zvířectvo byl jorkšír a rybičky.

Proč jsme se rozhodli stavět?

Když jsme se seznámili, chtěli jsme se osamostatnit, a proto jsme si pořídili dle našich finančních možností menší byt v Praze. Roky utíkaly, přišel covid a my nedodrželi karanténu ☺, zjistili jsme, že budeme tři. Věděli jsme, že ve třech se rozhodně v malým bytě žít nedá. A tak jsme začali vymýšlet různé alternativy bydlení, od většího bytu přes koupi staršího domu s následnou rekonstrukcí po pozemek a stavět svépomoci. Po pár měsících pátrání bylo jasno a my našli náš vysněný pozemek kousek za Prahou v obci Rostoklaty. Hádejte, koho budeme mít skoro za sousedy?! ANO, Pavla Tesárka a jeho manželku Lenku. Hodně nás v tomto kroku inspiroval jejich portál svépomocí, který můj manžel již nějaký čas sleduje a chodil i na workshopy, který pro něj byli velkou inspirací a motivací, že to prostě zvládneme.

Blízko na stavbu

Do toho se nám v hlavě zrodil další nápad, co si takhle pořídit mobilheim a dát ho na pozemek?!  Budeme to mít pár kroků na stavbu.

Reklama
Rozhodnutí stavět

Naše představa

Ačkoliv jsme amatéři a ze stavbou rodinného baráku nemáme žádné zkušenosti, troufám si říct, že je můj manžel velmi zručný muž, a to díky svému dědečkovi. Rádi bychom stavbu realizovali sami, až na důležité prvky stavby jako je odborné založení první řady cihel, elektroinstalace aj. 

Doufáme, že máme oporu v rodině a kamarádech, kteří přijedou pomoct když bude potřeba. Manžel se zaměří na technické parametry baráku a já budu fungovat spíš jako hlavní designérka.

Rádi bychom baráček postavili do 1 roku, ale jsme realisté, tak si k tomu přidáme +1 rok navíc.

Stěhování plánujeme co nejdříve,  hlavní je základní vybavení baráku, jako je kuchyň alespoň 1 koupelna s WC + voda, elektřina popř. teplo.

Moc se na tuto novou životní etapu těšíme, i když víme, že tato cesta nebude zadarmo. Jako odměnou nám bude místo, které se stane našim domovem.

Rozhodnutí stavět
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Anet Poláková (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama