Podlahové topení

Autor: Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
13. 11. 2011
4 komentáře
Podlahové topení
Příspěvek stavebníka
Již během realizace vnitřních rozvodů vody a kanalizace, si řemeslnící připravili hlavní rozvody pro budoucí podlahové topení.

Do zdí se zasekaly a usadili podomítkové krabice a osadily se rozdělovače a sběrače (1x4cestný, 1x5cestný), potrubí v mědi do patra včetně připojení na dva žebříky do koupelen, a konečně usazení elektrokotle Protherm Ray 12kw s vestavěnou ekvitermní regulací a čidlem.

Poté, co jsem všude položil EPS, znovu přišli topenáři, aby mi před zalitím podlahy položili trubky na podlahové topení. Práce jim šla od ruky a ve třech neměli odpoledne již co dělat. Nakonec na celý bárák padlo cca 850m AlPex trubek, trubky se nikde nesvařovaly.

Vše se položilo na PE folii, přichyceno svorkami. Mohu potvrdit, že to drží perfektně (týden jsem čekal na zalití a při chození po podlaze se nikde nic nepovolilo)

Reklama

Pokud jde o provoz, tak mohu zvolat hurá... i k nám po cca 21 měsících od podání žádosti dorazil elektrický proud, a my mohli poprvé zatopit (5.11.2011) v podlahovce a snažit se trochu vysušit anhydridovou podlahu.

Celkem nás tedy topení do celého baráku stálo 118 001 Kč. Otázka je, zda je to málo, nebo hodně ? Na místní poměry asi průměr, mohl jsem to mít i dráž. S odvedenou prací jsem byl maximálně spokojen. (Rumburk, (topení, voda, solary) - ing.Luděk Hrnčíř) P. S. po týdnu temperování je v baráku příjemných 16-18st a mohu říct, že každý kdo k nám přišel, konstatoval, že to teplo je takový jiný :) lepší než z radiátorů, a hlavně všude stejný.  

Náklady

Název položkyCena
Práce
18 150 Kč
Radiátor typ žebřík prohlý 1x KDO 600x1680 + 1x kombinovaný s elektr.patronou Radiátor typ žebřík prohlý 1x KDO 450x1680 + 1x kombinovaný s elektr.patronou Cu potrubí+izolace mirelon tl.6mm+cu tvarovky(kolena,t-kusy,přechody apod.) Potrubí pro podl.t
99 851 Kč
Celkem118 001 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vláďa a Lucka
Vláďa a Lucka (34 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací