10 důvodů pro betonové schodiště

Autor: Liapor (44 příspěvků)
7. 2. 2022
0 komentářů
10 důvodů pro betonové schodiště
Komerční

Schodiště je v patrovém domě nenahraditelným prvkem. Kromě toho, že plní svou praktickou funkci spojnice mezi podlažími, je to také výrazná dominanta interiéru. Můžete si vybrat z nepřeberného množství různých provedení. Vyrábí se z betonu, kamene či cihel, dřeva, oceli, skla a také jejich rozmanitých kombinací. Po designové stránce proto nemusí být snadné zvolit to nejkrásnější schodiště pro váš dům. Budete-li ale vybírat podle poměru cena/výkon, vyhraje beton. Ještě více výhod získáte s prefabrikovanými schodišti Liapor z lehkého keramického Liaporbetonu.

A proč právě v tomto ohledu betonová prefabrikovaná schodiště vítězí?

  1. Jen betonové schodiště můžete plně využívat už během výstavby domu. Kromě toho, že schodiště zvyšuje bezpečnost hrubé stavby, zrychlí a usnadní se díky němu i pohyb dělníků mezi podlažími.

  2. Jeho montáž je velmi rychlá. Zpravidla zabere něco kolem hodiny čistého času. A i přes potřebu jeřábu, nezvyšuje zásadně náklady stavby. Instaluje se totiž současně se stropy, které těžkou techniku také vyžadují.

  3. Na rozdíl od jiných materiálů jsou betonová schodiště bezpečná i z hlediska požární bezpečnosti.

  4. Mají vysokou nosnost.

  5. Jsou samonosná. Nepotřebují žádné sloupy či podpěry.

  6. Zábradlí je pevně ukotvené.

  7. I typové varianty schodiště lze přizpůsobit individuálním potřebám. Zvolte si šířku ramene, počet stupňů a výšku.

  8. Díky rozmanitým možnostem finální povrchové úpravy (dřevo, vinyl, koberec, dlažba) vyhoví téměř každému vkusu.

  9. Lehký keramický beton (Liaporbeton) snižuje díky lepším izolačním vlastnostem přenos hluku a vibrací do přilehlých stěn.

  10. A v neposlední řadě je nutné zmínit i cenu schodiště, která je v porovnání s jinými řešeními více než příznivá.

Lehký keramický beton (Liaporbeton) má oproti běžnému betonu celou řadu benefitů. Je stejně pevný a trvanlivý. Podstatnou část jeho objemu však tvoří zrna keramického kameniva Liapor, která zaručují lepší tepelněizolační vlastnosti, nižší objemovou hmotnost, žáruvzdornost i mrazuvzdornost a také snadnou opracovatelnost.

10 důvodů pro betonové schodiště

Nabídka prefabrikovaných schodišť Liapor

Liapor nabízí svým zákazníkům samonosná typová prostorová schodiště s možností volby šířky ramene, počtu stupňů i výšky stupně. Dále nabízí také přímá schodiště - nosnou desku se schodišťovými stupni s možností horní či dolní mezipodesty. Vyrábí se buď s hladkou pohledovou úpravou stupňů, nebo s protiskluznou úpravou určenou pro vnější schodiště. Exteriérová schodiště lze pro vyšší bezpečnosti doplnit ještě protiskluznými lištami, které se zabudují přímo do stupňů.

Všechny možnosti najdete na webu www.liastrop.cz, kde si můžete své schodiště navolit v on-line konfigurátoru. Stačí vybrat vhodný typ schodiště, zadat volitelné parametry a odeslat poptávku pro sestavení individuální nabídky. Pokud se vám nechce nic vyplňovat, přiložte do připraveného formuláře obchodním zástupcům Liapor projektovou dokumentaci (výkres schodišťového prostoru, výkres tvaru schodiště a řez schodištěm), vyplňte kontaktní údaje a počkejte si na nabídku, která zahrnuje jak výrobní dokumentaci, tak i dopravu na místo stavby.

10 důvodů pro betonové schodiště10 důvodů pro betonové schodiště10 důvodů pro betonové schodiště

Chcete-li vědět více o nabídce prefabrikovaných schodišť z Liaporbetonu nebo dalších prefabrikovaných dílců pro hrubou stavbu od Liaporu, navštivte web www.liastrop.cz.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Liapor (44 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.liapor.cz/352 324 401
Č.p. 176, 357 35 Vintířov
Poslat poptávku
LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

LIAS VINTÍŘOV, LEHKÝ STAVEBNÍ MATERIÁL K.S.

352 324 401

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama