Superhaus Speciál/Timeline 2021

Autor: Superhaus Hranice (21 příspěvků)
Kategorie: Stavba domu
4. 1. 2022
0 komentářů
Příspěvek stavebníka

Sestřih roku 2021

Ahoj stavebníci, ve videu jsme pro vás připravili sestřih toho, co jsme všechno stihli na stavbě v roce 2021. Jedná se o průřez uplynulým rokem. Přejeme vám hezký zážitek a dejte nám ODBĚR.

Máme natočeno habakuk materiálu, který vám chceme postupně ukazovat.

Reklama

Na co se můžete ve videu těšit?

V tomto videu můžete vidět sestřih/rekapitulaci roku 2021. Ve videu se snažíme přiblížit průběh výstavby našeho projektu Superhaus Hranice, který pro vás dokumentujeme od začátku do konce. Uvidíte všechny možné profese: svařování, betonování, armování, šalování systémově i extrudovaným polystyrenem, rozvody sítí v armatuře a téměř klasickou zedničinu Izobeton na pěnu. Dále uvidíte techniku v akci v podobě: hydr. ruky, manipulátoru JCB a mini bagru Kubota.

V sestřihu výše můžete vidět celý rok, ale na tomto místě jsme pro Vás vypíchli pro zajímavost kousíček betonáže pohledového betonu.

Pohledový beton

Níže můžete vidět průběh pohledové betonu v časové ose, nejprve jsem postavili jen sloupy, doslova uprostřed ničeho. Potom jsme armovali a bylo to opravdu poprvé v životě v takové náloži bez předchozích zkušeností a svépomocí. Potom se museli natáhnout všechny sítě, o čemž máme na Youtube pěkné video Elektro.

Reklama

Niky, výklenky a futra

Potom jsme museli udělat výdřevu pro všechny niky, výklenky, futra. Pohledovou stranu plenty jsme nakonec opláštili a venkovní nechali originál se všemi jizvami času z důvodu budoucího zateplení.

Reklama

Bednění

Nakonec jsme zaklopili bednění z obou stran, prošpikovali šubtyčema a postahovali samopalama, vypadá to velmi jednoduše, ale nebyla to sranda dělat bednění do výšky 3,35 metru bez zkušeností a ještě pod tlakem zimy. Musím ale uznat, že počasí na podzim 2021 bylo fantastické, díky bohu.

Odbědnění

Bednění, které jsme pracně víc než měsíc bednili, jsme rozebrali v rámci jednoho víkendu a výsledek byl na poprvé docela dobrý. Osobně považuju za úspěch, že se nám bednění nikde nerozjelo a bylo těsné doslova jako akvárium.

Tobík, průvodce projektem Superhaus

Jsem průvodce projektem naší rodiny a chci být youtuber jako každý dnešní kluk, tímto vám přibližuji náš zajímavý projekt experimentálního domu.

Celému týmu Superhausu na tomto místě děkujeme za celoroční podporu a pomoc.

Superhaus Speciál/Timeline 2021
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Superhaus Hranice
Superhaus Hranice (21 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací