Projekt - co to vse obnasi....

Autor: Redakce (77 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
3. 11. 2011
1 komentář
Projekt - co to vse obnasi....
Příspěvek stavebníka
Takze po koupi pozemku a vyrizeni vsech formalit na katastralnim uradu jsem zacal premyslet kdo me vyprojektuje muj dum. Jiz drive jsem spolupracoval s jednim projektantem od me kamaradky a tak jsem ho seznamil s fakty a ocekaval jeho rady ci nazory.

Bylo me jasne ze asi zrovna muj pozemek neni vhodny na typovy dum z katalogu. Ale i presto jsem par katalogu zakoupil abych si trochu ujasnil co vlastne chci a jake pozadavky by mel muj dum splnovat. Po shlednuti nekolika katalogu jsem dosel k nazoru ze v katalogu se stavi jen na rovine a nejlepe na obdelnikove parcele.Takze to jen utvrdilo muj zamer oslovit architekta ktery by nabidl vhodne reseni jak z architektonickeho tak i urbanistickeho hlediska. 

Po konzultaci s J(projektantem) J. narhl oslovit sveho externiho spolupracovnika se kterym jiz nekolik domu vyprojektoval.

Sesli jsme na pokec a potom co jsem je seznamil se situaci jsme dospeli k zameru, ze by kluci se radi tohoto ukolu zhostili.

Reklama

Domluvili jsme se na mistni prohlidce terenu aby si kluci udelali predstavu razu krajiny i obce a hlavne aby videli ten kousek pudy:-). Nejvice se jim libilo torzo operne zdi z kamene vedle cesty. Ze vhodnou rekonstrukci a dostavenim by ta zed mohla poskytnout zadane soukromi a nebyt nevkusna vuci vesnicke zastavbe z dob minulych. Dale se jim libilo umisteni puvodniho domu vuci svetovym stranam, kde prevlada orientace na jih a jihozapad a kde by se mel odehravat zivot pro umisteni verandy a otevrenych francouzkych oken.

Dalsim krokem po prohlidce byla domluva na vytvoreni 2 az 3 skic, kde by se meli pokusit sloucit me pozadavky na dum s tim jak to pujde napasovat na pozemek. Skici ktere architekt vytvoril vidite ve fotogalerii.

A varianta - sedlova strecha s otevrenym rohem na jihozapad - zamerem teto varianty bylo se co nejvice priblizit k mistni zastavbe A varianta1 - rozmisteni pokoju a nahled na velikost jednotlivych pokoju shora B varianta - nove funkcni dum se zamerem maximalne vyuzit prostoru v 1NP.  B varianta1 - rozmisteni pokoju a nahled na velikost jednotlivych pokoju shora C varianta - varianta bungalow C varianta 1 - rozmisteni pokoju a nahled na velikost jednotlivych pokoju shora

Reklama

Priste - pro a proti k jednotlivym variantam skic, vlastni pozadavky na funkcnost a narocnost stavby, rozhodnuti o vytvoreni kompletniho projektu pro UZR

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama