Zdění příček, montáž alarmu

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
25. 10. 2011
17 komentářů
Zdění příček, montáž alarmu
Příspěvek stavebníka
Březen 2010 - Po montáži oken jsem ihned namontoval alarm s čidly ve všech místnostech – i když to byla zatím provizorní montáž. Alarm jsem pořídil přes zimu s pohybovými čidly do všech místností, magnetickými kontakty do oken, kouřovými čidly a čidlem na zemní plyn.

Samozřejmostí je GSM modul, abych měl okamžitou odezvu při poplachu a mohl alarm na dálku ovládat.

Jedná se o ústřednu EVO 48 od Paradoxu – více v diskuzi tady: http://www.stavbadomusvepomoci.cz/diskusni-forum/19-zabezpeceni-stavby/5-kradeze.html?limit=15&start=15

Tady je seznam všech komponent, které jsem pořídil : http://www.stavbadomusvepomoci.cz/images/fbfiles/files/Zabezpecovacka.xls

Reklama

Pak jsem si lehce přitápěl propanbutanovými kamny a během tří víkendů jsem dozdil všechny příčky. Šlo to už o poznání pomaleji oproti zdění obvodových zdí, protože u některých příček bylo potřeba pomalu každou druhou cihlu řezat. Taky jsme trochu laborovali s příčkou mezi záchodem a technickou místností a o pár centimetrů jsme posunuli příčku mezi koupelnou a zádveřím. Prostě trochu ladění s velikostí různých místností.

Teď teprve vznikaly reálné tvary a prostory a tak se dalo lépe představit (oproti výkresům) rozmístění vany, sprchy apod. a provést tak konečné úpravy. Příčky jsem dozdil cca 1cm pod strop a tuto mezeru jsem vypěnil montážní pěnou.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací