Od příček až po garážová vrata

Autor: sprajcler (7 příspěvků)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
13. 10. 2021
2 komentáře
Od příček až po garážová vrata
Příspěvek stavebníka

Příčky, hydroizolace, vnitřní rozvody vody a kanalizace

Od posledního příspěvku uběhlo v řece vody jako voda, bohužel v pracovním a stavebním zápřahu nebylo čas psát příspěvky, takže je čas až nyní.

Ihned po dokončení střechy jsme začali s navařováním hydroizolace pod příčky a se založením příček. Po založení následovalo kompletní vyzdění, jak jinak než svépomocí. Trvalo to trochu déle, než jsme plánovali, zdilo se hlavně po práci, a ještě nám do toho se ženou vstoupil náš svatební den, nicméně to lépe doufáme, že je to uděláno.

Po vyzdění příček jsme nakoupili hydroizolaci a izolaci proti radonu a pustili jsme se do celoplošného navařování izolace ve dvou vrstvách. Nejprve proti radonu, pak proti vlhkosti.

Po té, co byla hydroizolace položena, jsme nelenili a pozvali jsme firmu na realizaci vnitřních odpadů, rozvodů vody, rozvaděče pro podlahové topení, přípravu pro tepelné čerpadlo, propojení vnitřní a venkovní jednotky. Všechny tyto vnitřní rozvody nám naštěstí dělala jedna firma. Připravili nám i odvětrávání radonu, odvětrání kanalizace, osazení závěsných jednotek pro toalety. Nejen, že nám toto všechno udělali, ale již nám v baráku po otočení stavebního kohoutku teče voda z vodovodního řadu. Tomu se říká důvod k oslavě.

Dále se propojila venkovní kanalizace do jednoho vstupu pro DČOV, stejně tak se položil a zakopal přívodní kabel od ČEZ rozvaděče do baráku.

Elektrika, okna, garážová vrata

Není dne, kdy bychom nebyli na stavbě. Pokračujeme a připravujeme otvory pro elektro krabičky a stejně tak drážkujeme pro kabely. Kabely si taháme jak jinak než sami, samozřejmě po důkladné rozvaze, kde co bude a konzultaci s elektrikářem. Taháme kabely jak zásuvky, osvětlení, tak ovládání žaluzií, přípravu pro venkovní saunu a vířivku do budoucna. Umisťujeme hlavní rozvaděč do baráku a podružný do dílny. K těmto kabelům taháme samozřejmě i datové rozvody, přípravu pro kamerový systém, zabezpečovací systém. Dále i přípravu pro optické budoucí rozvody v obci.

Během realizace elektrických a datových rozvodů nám dovážejí a montují okna. Vybrali jsme si nakonec firmu Vekra, od které bereme jak okna, tak garážová vrata, tak i venkovní žaluzie. Práce nám celkem pěkně navazují.

Do konce roku chceme jistě stihnout ještě omítky, usadit nádrž na vodu a DČOV. Pokud to jen trochu půjde tak nalepit polystyren a udělat venkovní podhledy. Jistě chceme po omítkách položit podlahový polystyren aby následně mohla přijít firma položit podlahové topení.

Práce, úkolů a vizí máme hodně, tak s chutí do další práce.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
sprajcler (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací