Ovládejte domácí pohodu s přímotopem

Autor: K & V ELEKTRO (12 příspěvků)
14. 9. 2021
0 komentářů
Ovládejte domácí pohodu s přímotopem
Komerční

Co nejvíce evokuje domácí pohodu? Teplo. Malebné plameny plápolající v krbu dnes spolehlivě nahradí přístroj, který umožňuje přesnou regulaci a přizpůsobení tepla – přímotop. V porovnání s jinými typy vytápění má navíc ještě další řadu výhod.

Co přímotop umí?

Na e-shopu K&V ELEKTRO.cz najdete široký výběr přímotopů, z nichž není vždy jednoduché zvolit správně. Sledujte nízké pořizovací náklady i spotřebu, která je ostatně nejnižší ze všech typů energie. Přímotop dokáže na teplo přeměnit veškerou svou energii.

Kam s ním?

Teplem přímotopu je možné se kochat bezprostředně po instalaci. Instalace je navíc velmi snadná a regulace teploty přesná. Záleží na vás, chcete-li přímotop jako lokální zdroj tepla nebo pro vytápění celé místnosti. Malá chata? Stačí olejový radiátor. Delší léto na terase? Zvolte infračervené paprsky.

Hledejte zdroj energie

Jakým způsobem budete získávat teplo? Elektrické vytápění nabízí konvekční a sálavé způsoby, ale i zmíněné infrazářiče nebo klasické konvektory. Olejové radiátory vynikají nízkou cenou a bohatou kumulací tepla. Navíc jsou schopná hřát i po vypojení ze zásuvky.

Efektivní a úsporné infrapanely

Infrapanely charakterizuje to, že neohřívají okolní vzduch. Pomocí infračervených vln zahřejí osoby a předměty, které následně ohřejí vzduch. Vynikají schopností dodat rovnoměrné teplo, a navíc jsou zdraví prospěšné. Nevíří prach, nespalují kyslík ani nešíří alergeny.

Ovládejte domácí pohodu s přímotopem

Podlahové vytápění – investice, která se vrátí

Stále větší oblibu získává estetické a výrazně ekologické podlahové vytápění, a to navzdory vyšším pořizovacím nákladům. Investice se totiž vrátí. Podlahové vytápění využívá širší plochy, díky které může značně snížit náklady na provoz. Místnost vytopí rovnoměrně a stabilně.

Ovládejte domácí pohodu s přímotopem

Akumulační kamna? Sázka na jistotu

Akumulační kamna jsou topné články, které akumulují teplo řízené termostatem. Mají sice vyšší pořizovací náklady než přímotopy, navíc jejich regulace podléhá určitým komplikacím, výrazně ale potěší schopností vytopit velké plochy, a to úsporně. Teplo lze totiž nastřádat na tzv. noční proud, který je levnější než denní. Během dne se potom teplo uvolňuje za výrazně nižší „noční“ částku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
K & V ELEKTRO (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama