Brána a plot

Autor: Lukáš a Katka (13 příspěvků)
Kategorie: Oplocení pozemku
11. 1. 2010
5 komentářů
Brána a plot
Příspěvek stavebníka
Červenec - Září 2008 Práce roku 2008 byly ovlivněny nepříjemným jarním úrazem ramene. Pohromadě mi ho držely dva hřebíky a až do července jsem ho nemohl zatěžovat. Na celý rok jsem proto vynechal těžší práce uvnitř domu. Omezení jsem využil k úklidu dalších prostor v domě a okolo něj.

V červenci se mi podařilo prodat velikou mlátičku, která mi překážela ve stodole a dlouho jsem se jí nemohl zbavit vzhledem k problematické přepravě.

Brána a plot Oplocení a brána domku byla z kamenných sloupků a dřevěných výplní. Bohužel byly některé kameny zlomené a ty na bočním plotě nebyly ani moc opracované. Oprava takového plotu by byla náročná a drahá. Nechal jsem se proto inspirovat belgickým stylem s otevřenou předzahrádkou a plot udělat nový a posunout ho na hranu domku. Boční plot bude pletivový.

Nový plot je z jeklů s dřevěnou výplní. Zabetonoval jsem sloupky, ztraceným bedněním udělal podezdívku plotu a přivařil pásovinu k uchycení dřeva. U místního zámečníka jsem si nechal svařit rámy brány a branky. Na internetové adrese www.plotovecentrum.cz jsem koupil víčka na sloupky a regulovatelné panty. Na témže eshopu jsem později koupil i pletivo. Na sloupky jsem přivařil víčka a panty, přimontoval bránu a branku. Nátěru železa a dřeva se s chutí ujala přítelkyně. Dřevo je natřeno Luxolem odstínu Oregonské pínie. Společně jsme poté vratovými šrouby upevnily dřevěné trámky a plot byl hotov.

Poté jsem demontoval dřevo ze starého plotu a většinu spálil. V září se našel kupec na kameny, které se pomocí bagru vytáhli ze země a naložily na tatru.

Reklama

Prodej kamenů mi pokryl většinu nákladů na materiál pro novou bránu s plotem.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Katka
Lukáš a Katka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama