Kvalitní pracovní oděv nebo triko a tepláky? V čem stavíte Vy?

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
13. 4. 2015
2 komentáře
Příspěvek stavebníka
V rámci přípravy na svou minulou stavbu jsem pracovní oblečení vůbec neřešil. Vzal jsem si doma, co bylo po ruce a stavěl mnohdy v teplákách i v pantoflích. Do projektu Svépomocí ŽIVĚ jsme chtěli pohodlný pracovní oděv se spoustou kapes a bezpečné boty s ochranným prvkem proti pádu cihly nebo šlápnutí na hřebík.

Vyrazili jsme do společnosti Brudra, která vyrábí a dodává pracovní oděvy svým zákazníkům již přes 20 let. V prodejně v pražském Radotíně, do které jsme se vydali nakoupit my, nás přivítal Aleš Hendlinger, který je ve společnosti Brudra Obchodním ředitelem. Dle jeho slov je Radotínská prodejna největší prodejnou nejen ze všech Brudra prodejen v ČR, ale obecně největší prodejnou specializující se výhradně na pracovní oblečení. V příjemném prostředí jsou zde k dispozici nejen pracovní oděvy a obuv, ale také rukavice a další ochranné pomůcky, a to jak pro dospěláky, tak i jejich malé pomocníky. Já jsem si doma poctivě připravil seznam věcí, které na stavbu potřebuji:

Boty Rukavice
Kalhoty Čepici
Mikinu Helmu
Bundu Respirátor a špunty do uší
Trika Ochranné brýle
Postupně jsme v prodejně prošli jednotlivé oddělení a vybrali vše potřebné ze seznamu. U bot jsme zjišťovali, jaký je rozdíl mezi botou za 400 Kč a botou za 2.400 Kč? Aleš nám vysvětlil, že kromě pohodlnosti nošení a pochopitelně také platby za značku, se jedná zejména o ochranné prvky, mezi které patří zpevněná špička chránící prsty proti pádu cihly nebo jiného těžkého předmětu a ocelová nebo kevlarová planžeta v podrážce, kterou nelze propíchnout například nešťastně položeným prknem s hřebíky. Kompletní vybavení na nadcházející stavební sezónu, nás vyšlo na přibližně 5.000 Kč, a protože máme z oblečení opravdu radost, rozhodli jsme se kromě sebe potěšit i někoho z vás!

Soutěž

POZOR: Od středy 15.4.2015 na vás čeká soutěž, ve které 5 z vás získá dárkový poukaz na nákup pracovního oblečení v hodnotě 5.000 Kč. Dohromady tak rozdáme 25.000 Kč. Pro zapojení do soutěže stačí poslat fotku, na které bude vidět, v čem stavíte nebo rekonstruujete svůj dům vy. Svou fotografii můžete přidat na této stránce >>

TIP: V předchozím článku jsme popisovali 2. fázi vyřizování stavebního povolení. Povídejte se také na návrh zahrady a model domu, který nám vytvořila společnost G SERVIS. A v příštím videu navštívíme organizaci Centrum Pasivního Domu, abychom zjistili, jaké služby stavebníkům nabízí, a co říkají na náš nápad, pustit se do stavby pasivního domu svépomocí.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama