Základová deska

Autor: Jarda a Verča (9 příspěvků)
11. 2. 2015
9 komentářů
Základová deska
Příspěvek stavebníka
Této etapy jsme se účastnili pouze finančně. Důvod byl, že jsme začínali se stavbou stejně jakou sousedé, a jelikokož máme řadovku, tak by byl problém s napojením na sousedovu desku a museli bychom čekat, až bude mít desku hotovou a to by nás zdrželo.Tak jsme nechali udělat desku firmou.

Celkem se dělala deska pro 5 domů v řadě. Každý dům má své základy, jen deska je vylitá jako celek. Nejdříve se vykopali základy pro všechny desky, položil se zemnící pásek a zalilo se cca 40 cm betonem.

Poté se udělali 2 vrstvy ztraceného bednění, proložilo se roxory a zalilo betonem. Odstranila se zemina z vnitřku desky, natahala kanalizace, chránička pro elektřinu a voda. Následovalo zavezení recyklátem a zhutnění. Pak se položily kari sítě na distanční hady, provázali se a spoje všech sítí a všechny rohy se zabetonovaly proti krádeži. I přesto 2 krajní kari sítě zmizely.

Následně se udělalo dřevěné bednění a deska zalila. Výška desky je od 10 do 12cm podle. Uprostřed desky je prohlubeň, ze které jsme museli pravidelně vymetat vodu. S deskou se začínalo v dubnu a hotova byla v květnu.

Reklama

Tím pro nás skončilo leháro a další práce byla již na nás. Ale o tom zase až příště.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarda a Verča
Jarda a Verča (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací