Základová deska - zásyp a hutnění

Autor: David a Peťa (15 příspěvků)
31. 12. 2014
0 komentářů
Základová deska - zásyp a hutnění
Příspěvek stavebníka
Jak zasypeme tak velkou díru ? To byla první otázka co jsme si položili.. Nakonec nám opět přálo štěstí, z nedaleké stavby, kde se také budovalo (i když mnohem větší akce) se navezlo cca 12 tater hlíny a štěrkopísku. Je fajn přijet po dnu z práce a vidět, že máte základovku zasypanou a můžete hutnit a hutnit.

Povolali jsme místního bagristu s bobkem a ten hlínu navozil a jízdou bobkem pořádně udusal. Raději jsem si ale pujčil žábu na uhutnění. Asi 2 dny jsem se žábou skákal sem a tam a hutnil a hutnil, vytřepaný jsem byl tedy pořádně, ale alespon to bylo pořádně udusané. Na takto udusanou zeminu jsme zasypali opět bobkem makadam cca 10 cm. roztáhli hráběma a lžící od bobku (opět to hezky utlačil a zajezdil).

Nakoupily se kari sítě (průměr 8mm). Ty se roznesly po základovce, přesah cca 20 cm. Svářečka a navařil jsem spoje k sobě. Co se dalo jsem svařil :).

Další prací bylo vyrovnání nad ztracené bednění cca 10 cm pro betonáž konečné deky. Sehnali jsme od strýce super rovné překližky (ty pevnější), koupili šrouby s hmoždinkami a vyrovnali pomocí šlauchváhy do roviny těchto 10 cm po celém obvodu ZD.

Reklama

Pro to, aby se nám beton dobře stahoval, jsme si navařili   pásoviny také  do roviny aby se nám poté lépe stahoval vylitý beton z domíchávače - věděli jsme, že jak to domíchávač zpustí -  to bude rychlovka, tak jsme si to radši nachystali, abychom pak stíhali. Někdo to dělá  letadlem (tím stlučeným T )ale to je takové patlání nepatlání .Vše se tedy nachystalo a nastal den D.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Peťa
David a Peťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama