Vylití základových pasů

Vylití základových pasů
Příspěvek stavebníka
Koncem října jsme se dostali k vylití základových pasů. Tady nebylo celkem co řešit. Pozval jsem dostatečný počet přátel na takovou malou sobotní brigádu. Akorát bylo potřeba pomocníky vybavit technikou, jakou byly lopaty a hrábě + občerstvení ;) 

Objednaný (10 cbm) domíchávač MAN dojel načas. Bohužel se při pokusu o přesun na náš pozemek zasekl v měkké zemině a už se neodsek :) V takovém případě volejte domíchávač značky Tatra, který má náhon na všechna kola. Naplněný domíchávač Tatra (5cbm) vytáhl onoho MANa jako malinu a ze zoufalé situace se najednou stala docela zábavná historka.

Situaci s vinohradnickýma sloupkama nebudu nijak rozvádět. Bylo to zbytečné a už bych to nikdy neudělal (viz předešlý můj článek).

Špatně provedená svažitá skrývka měla za následek, že při dosažení požadované výšky hladiny betonu, se nám tento beton začal rozlévat do prostoru mimo pasy. Řešili jsme to provizorním bedněním. Požadovanou výšku hladiny betonu nám měl signalizovat natažený provázek, ktarý se při vylití zalil a schoval, bylo pak docela problém srovnat hladinu betonu.  Později se ukázalo, že na jedné straně základu bylo betonu více o 14 cm.

Reklama

Dále jsme do betonu umístnili bednění pro budoucí prostupy (odpady, elektřiina a voda). Jako poslední věc jsem do živého betonu nabodal kulatinu jako takový druh armatury. Také jsem slyšel, že je tato forma armatury zcela zbytečná, ale já jsem měl pocit, že takto to bude lepší :)

Náklady

Název položkyCena
Beton 29 M3
40 785 Kč
Vodovodní potrubí
1 259 Kč
Chránička
664 Kč
Celkem42 708 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jirka a Martina (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací