Přípravy před zahájením stavby, skrývka

Autor: Monika a Pavel (23 příspěvků)
18. 2. 2014
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Před zahájením samotné stavby byla potřeba drobná "úprava terénu". Jelikož byl náš pozemek původně zahrada, byla zde spousta ovocných stromků, které bylo potřeba odstranit. Některé bylo možné přesadit, ale ty větší jsme museli bohužel pokácet.

Jako velmi potřebné se ukázalo i oplocení dokoupeného pozemku. Tato část pozemku nám sloužila z počátku jako skládka kamení, které jsme měli v plánu použít do základů. Jelikož tato hromádka nebyla oplocená, začali nám na ni neznámí spoluobčané navážet kromě pěkného kamení i další stavební odpad, což se nám zrovna dvakrát nelíbilo.

V kovošrotu jsme za přijatelnou cenu nakoupili sošky a v kamenném obchodě jsme dokoupili i poplastované pletivo s veškerým příslušenstvím (napínací dráty atd.). Největší práci nám dalo vykopání děr pro umístění sošek, jelikož se na okrajích pozemku nacházela navážka složená s drobných i větších kamenů. Potom už stačilo jen plot doplnit o dostatečně velkou bránu, kterou projede i domíchávač a pozemek byl připraven. 

Na konci září jsme si pozvali souseda, který vlastní UNC bagřík, aby nám udělal skrývku. Po dokončení těchto prací jsme si objednali geodeta, aby nám vytyčil stavbu a my mohli začít se zatloukáním "laviček". Laviček jsme měli celkem 14, připevnili jsme na ně barevné stavební provázky, aby byly dostatečně vidět. Pavel vápnem vyznačil budoucí základové pasy a mohli jsme se pustit do bagrování základů..... 

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Skryvka
600 Kč
Plot
4 500 Kč
Celkem5 100 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monika a Pavel
Monika a Pavel (23 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací