Základové pásy, ztracené bednění, základová deska

Základové pásy, ztracené bednění, základová deska
Příspěvek stavebníka
První práce začaly 13.4.2013, kdy proběhlo bagrování základových pásů. Pozemek je svažitý, rozdíl mezi horním a spodním rohem domu oproti původnímu terénu je cca 90cm, proto zalité základové pásy šíře 50cm mají na bocích schodovitý tvar, po 3m je schodek vysoký 25cm-tzn. výška jedno ztracené bednění.

Na základové pásy jsme si nechali dovézt beton C 12/15. Na základové pásy jsme položili ztracené bednění o rozměrech 50x40x25cm. Vpředu jsou na sobě 2 řady ztraceného bednění a vzadu je na sobě 5 řad.

V každém ztraceném bednění je 1 roxor svisle, který jsme napichali do betonu v základových pásech a 2 roxory vodorovně, které jsou v rozích domu provázány.

Na zalití ztraceného bednění jsme si objednali schwing a beton C 12/15. Po obvodu bednění jsme nalepili a přivrtali hmoždinkami extrudovaný polystyeren tloušťky 8cm, výška extrudovaného polystyerenu je do výšky základové desky, takže jsme polystyeren použili místo šalování deskami.

Reklama

Na vyplnění prostoru pod základovou deskou jsme navozili cca 11 avií hlíny a recyklátu a postupně jsme udusávali. Na udusanou zeminu jsme položili a svázali kari sítě 3x2m s oky 10x10cm a tloušťkou drátu 6mm.

Vylití základové desky jsme provedli 24.5.2013, opět dělali pomocí schwingu a nechali si dovézt beton C 16/20. Celkem na základové pásy, ztracené bednění a základovou desku padlo 39m3 betonu.

Náklady

Název položkyCena
Základová deska
135 000 Kč
Celkem135 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Monika
Tomáš a Monika (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama