Výkopy, základy

Autor: Michal a Jana (13 příspěvků)
6. 8. 2012
8 komentářů
Výkopy, základy
Příspěvek stavebníka
Konečně se po dlouhé době zase něco hnulo. Dne 23.7.2012 nastal den, kdy jsme konečně "kopli" do země. Předcházelo tomu vyhledání toho nejlepšího bagristy, kterýmu bychom tímto chtěli moc moc poděkovat, za odvedení naprosto luxusní práce za hubičku.

Vzhledem k tomu, že jsme chtěli začít již dříve, ale počasí nepřálo, kopání základů se stále posouvalo. Vše bylo domluvené na půl 8 ráno, ale pan bagrista si jel ještě pro 50cm lžíci do 20km vzdálené obce a pak k nám, tak se začlo kolem 8 ráno. Já jsem při skrývce nebyla, zařizovala jsem koupení stavebních provázků a dalšího nezbytného vybavení. Bagristu, vybral manžel po velice dlouhém zvažování a nezklamal

Po skrývce nám pan bagrista poradil a hlavně pomohl základy vytyčit (namalovat - vyvápnit) a pak se dal do práce. Manžel mu lopatou začisťoval, ale ani skoro nebyla potřeba. Provedl velice čistou práci a kolem půl 3 od nás odjížděl s nabídkou další výpomoci nejen s bagrem ale i materiální za velice slušný peníz. Za svou práci si pan bagrista účtoval 3250,-Kč.

Další den manžel koupil zemnící pásku za 2300,-Kč i se spojkama a gumoasfalt za 360 Kč. Během léta jsme navozili beton, který jsme plánovali naházet do základů, tento se v úterý rozvozil okolo výkopů. Ve středu přijel kamarád s přítelkyní a můj brácha, kteří nám pomáhali s přípravou na betonování. Já jsem dopoledne připravila oběd. Chlapi makali už od rána, dopoledne byl naplánovaný dozor p. Kvapil, který nám výkopy a přípravu pochválil. Dozor si účtoval 15.000,-Kč (celkem nás bude stát 25.000,-Kč), nabídl nám pomoc s nivelačním přístrojem, že nám poté určí rovinu, což je super 

Reklama

Mixy byly domluvené od pana Honzíka z Mělníka, kde jsme dostali krásnou slevičku. Prvotně bylo domluveno, že dorazí 3 mixy kolem 14 hodiny. Měli nějakou větší zakázku a tak nakonec dorazili až kolem 19 hodiny. Do té doby chlapi připravili bedýnky na prostupy základovými pasy a dodělali zemnící pásku, nařezali roxory atd, spíš jsme se nudili a tak jsme se jeli koupat, protože počasí na betonování i koupání přálo.

V 19 hodin dorazil první mix, velice zkušeně nacouval do nevzdálenějšího místa a začalo se vylévat. Ihned za ním dorazili 2 další mixy kolem 21 hodiny jsme měli komlet hotovo i s napíchanými roxory. Betonu jsme do základů moc nenaházeli, protože jsme betonu měli až až a nakonec jsme byli rádi, že jsme všechen objednaný beton měli kam dát  Padlo 24 kubíku betonu za 34200,-Kč. Roxory, které jsme ani všechny nezdělali stáli 1200,-Kč.

Vše co zbyde se zúžitkuje do desky. Nakonec jsme opekli všchni buřta a jelo se dom:) Další etapa za námi. Nyní objednáváme ztracené bednění, kterého budeme dělat 4 řady, ale hlavně čekáme na elektriku která stále není zapojená, ale už to nebude snad dlouho trvat, nyní se čeká jen na ČEZ.

Reklama

Dále čekám až naši dodělají barák, aby vypůjčili míchačku, což bude tak do 14 dní...

Mimochodem jsem se zapomněla zmínit, že máme již složené cihličky (tvárnice) od spol. H+H - greenblok (jsou velikostně stejné jako Ytong a mají srovnatelný tepelný odpor- ovšem jsou levnější jak Ytong), tvárnice jsou komplet na celý dům, platili jsme něco kolem 160 tis. Dále jsou objednány překlady... Přes zimu se nechá vymrznout deska a začne se vyizovat hypo

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Michal a Jana
Michal a Jana (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací