Příprava základové desky a základová deska

Autor: Lucka a Jirka (31 příspěvků)
18. 7. 2012
4 komentáře
Příprava základové desky a základová deska
Příspěvek stavebníka
30.6.2012 jsme položili kanalizaci a umístili chráničky, jak správně udělat kanalizaci nám byl poradit známý instalatér, pak jsem byl koupit trubky a kolena, kterých jsem si vzal víc s tím že co zbyde vrátím, za jedno dopoledne jsme měli s taťkou kanalizaci položenou, přičemž největší boj byl zasunovat do sebe trubky s těsněním. I když jsme těsnění hodně mazali tak jsme se s tím pěkně prali.

4.7.2012 jsme naváželi kameny pod desku, a protože občas sprchlo rozhodli jsme se dát něco i na cestu. Kdyby náhodou zapršelo před betonováním desky ať se tam dostane mix. Celkem se tam vešlo cca 74tun.

5.7-6.7.2012 hned na druhý den jsem měl domluveného kamaráda, aby hromady rozhrnul. Původně jsem si představoval, že to rozhrne po celé ploše, ale bohužel všude nedosáhl tak jsme ztrávili půl dne ručním rozhrnováním a následným dusáním žábou.

Po zdárném rozrovnání a udusání jsme se vrhli na šalování. Nejdřív jsem si zaměřil výšky a pak jsme s bráchou uchycovali prkna do roviny a taťka dělal vzpěry. Vždycky jsem si do prkna předvrtal díry a pak vyvrtal díru do ztraceného bednění, nejdřív jsme do děr dávali hřebíky a zvenku je ohnuli kvůli pozdějšímu rozebírání. Potom mě napadlo to zkusit vruty což šlo o  hodně rychleji a také to lépe drželo.

Reklama

Pro jistotu jsme to pak ještě pojistil vázacím drátem, do prkna hned nad bedněním a kousek pod vrchem jsem vyvrtal díry a naproti tomu v bednění jednu, provlékl drát a zamotal a pak ho hřebíkem zamotal tak aby byl drát napnutý. Tohle jsem dělal mezi vzpěrami, takže šalování bylo každých asi 60 cm přichyceno.

Potom už jsme jen položili kari sítě a svázali což bylo asi za dvě hodiny hotové.

10.7.2012 konečně přišel den D, na pomoc jsem měl bráchu a dva kamarády, nejdřív jsem se bál abysme jsme to stíhali, ale nakonec se ukázalo že nás bylo akorát. První mix přejel ráno po 7 hodině, mezi tím než se vrátil jsme měli beton hezky srovnaný, jelikož beton nám vozil strejda přítelkyně, vždycky nám hezky zajel kam bylo potřeba abychom měli co nejméně práce s pádlováním betonu.

Reklama

Celkem jsem to měl spočítané na 5mixů. Předtím než přijel poslední se mi zdálo že betonu chybí ještě tak dva mixy, nakonec to dopadlo dobře. Pět mixů stačilo a ještě půl kubíku zbylo, tak jsme ho vylili do cesty a v půl druhé jsme měli hotovo a uklizeno. A už jsme chodili jen kropit a teď nám počasí přeje a prší takže máme o zalevání postaráno.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lucka a Jirka
Lucka a Jirka (31 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací