Hloubení základů

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
14. 2. 2012
0 komentářů
Hloubení základů
Příspěvek stavebníka
Další věcí, která nás lákala ještě v roce 2011 uskutečnit, bylo vykopání a zabetonování základů. Měli jsme tu možnost se svést ještě s jinýma, kteří betonovali s námi a měli jsme o to levnější cenu betonu.

Nelenili jsme a začali plánovat. Když byla skryvka hotová, vyvápnili jsme základy a čekali na kolegy, až budou také nachystaní. Docela jsme měli strach z toho, jaké počasí nás bude čekat, protože když jsme začali kopat základy bylo 10.12.2011.

Jenže my jsme se nedali, domluvené to bylo tak, že přes víkend nachystáme základy a v pondělí se to zabetonuje. Tak hurá na to. Abysme měli úplnou jistotu, že kdyby náhodou zapršelo, aby tam s betonem zajely mixy, nechal jsem navést ze zadní příjezdové cesty k pozemku  lepší materiál, než je hlina, bylo to kamenité, takže i když by zapršelo,  dalo by se tam dobře zajet. Nic jsme nechtěli nechat náhodě a moc jsme si přáli, aby se to podařilo.

Zaklady, jak už jsem psal, jsme začaly 10.12.2011 v  sobotu ráno. Chyběly nám ještě 3 fůry kamenitého materiálu na cestu, takže jsme ráno ještě zajel bagrem, který jsem měl samozřejmě půjčený z mojí firmy, naložit  3 zbývající fůry. Začali jsme něco kolem 10 hodiny. Samozřejmě byla pro nás s manželkou významná chvíle, kdy se začíná uskutečnovat náš sen, takže první naše kopnutí bylo společné.

Reklama

Potom už to šlo jako po másle. Tím, že ve spodní části byl jíl, se krásně kopalo. Materiál, který jsme vykopali na tatru, jsme hned odváželi přes ulici k domkům, které už stály a potřebovaly navést hlínu.

Mají tam docela dost velké převýšení vůči vozovce, takže obě strany byly spokojené. Z důvodu ranního nakládání 3 fůr kamnitého materiálu, kterým jsme se docela zdrželi, a z důvodu zimního času, kdy bývá kolem půl 5 tma, jsme základy nestihli dokopat celé. Měli jsme proto na to i neděli, kdy jsme to krásně stihli. A bylo hotovo.

Náklady

Název položkyCena
Bagr
3 000 Kč
Půjčená tatra
2 000 Kč
Celkem5 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama