Skrývka a lavičky

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
8. 2. 2012
3 komentáře
Skrývka a lavičky
Příspěvek stavebníka
Vzhledem k tomu, željsme řešili s manželkou, že začneme až další rok z jara kopat základy, tak přes léto jsme nic nedělali, chtěli jsme nachystat eletriku a takové ty potřebné věci. Další věc, která nás také brzdila, bylo vyřizování hypotéky. Chtěli jsme to zvládnout ještě ke konci zimi, aby jsme to měli jistý na jaro.

Hypotéka se podařila, takže nás docela lákalo se do toho ještě vrhnout. Pak nám nabídli z rodiny, kteří  budou stavět dilnu pro podnikaní, že můžeme mit beton za levnější cenu, když ho vezmem spolu s nima. To byla pro nas výzva, vzhledem k dnešním cenám, které se dál zdražují.

Takže jsme neváhali a pustili jsme se do toho. Další roli hrálo počasí. Tím, že už byl listopad, v nás vzbuzovalo obavy, aby se vůbec vše podařilo, ale naše odhodlání bylo silnější, takže jsme se do toho vrhli plnými silami.

Lavičky jsme dělali 12. 11. 2011, kdy bylo poměrně hezké počasí, takže to nás ještě víc nadchlo, aby se to podařilo. Lavičky nám pomohl udělat kamarád, takže nás to nic nestálo. Co jsme koupili, tak střešní latě tenké a silné, aby bylo na stojky. Stáli nás 1200,- Lavičky, které jsme dělali ze přední strany domu, jsme řešili rozříznutím dřevěného kůlu. Když byly lavičky hotové, mohl se vyvápnit tvar našeho domku, aby jsme věděli, pokud udělat skryvku.

Reklama

Skryvku jsme dělali 19.11. 2011 Vzhledem k tomu, že pozemek je v mírném svahu, začalo přemýšlení, jak umístit domek a kolik dělat navýšení oproti terénu za domem. Po důkladném promyšlení jsme došli k tomu, že to uděláme zlatým středem.

Takže v přední části se vystaví 2 řady ztraceného bednění a v zádní části bude už jen jedna řada ztraceného bednění a pak za domem uděláme skryvku na terasu, která se vystaví další řadou ztraceného bednění.

Skryvku jsme udělali do roviny, jak nám to vyšlo, tím pádem ne po cele ploše domku. Bagr, kterým jsme skryvku dělali, byl půjčený z firmy, kde pracuji. Je to hodně velká pomoc a usnadnění a cena za bagr byla ...

Reklama

Náklady

Název položkyCena
skryvka bagr
2 500 Kč
střešní latě
1 200 Kč
Celkem3 700 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama