Příprava pro základovou desku, hydroizolace

Autor: Jura a Eva (18 příspěvků)
14. 9. 2011
2 komentáře
Příprava pro základovou desku, hydroizolace
Příspěvek stavebníka
Od 18.6 až po 7.7. 2011 jsme se soustředili na přípravu betonování základové desky. Bože to byla dřina, myslela jsem že všeci chlapi co pomáhali tam nechají ruce.

Nejdříve jsem se pustili do vyrovnání terénu pod naším RD :-) (jednalo se o to, že vše jsme dělali v navážce, tudíž nebylo potřeba za ztracené bednění hlínu sypat, ale bylo potřeba po celé ploše se jí zbavit. To znamenalo cca 10 místy až 20 cm odebrat). Po úmorném dni, kdy tedy moc děkuji všem pomocníkům se nám to povedlo. Další etapou bylo objednání a následně ruční dovezení štěrku. Štěrk se nám povedlo sehnat za 3 000,- a byl takový hutný, no prostě bezva matroš :-)pak manžel musel vzít kolečka a vše navozit dovnitř (52 koleček). Naštěstí to nemusel mít hotové hned, během týdne si tam zajel vždycky zajezdit :-)

Já osobně jsem si vůbec nedokázala představit jak se bude připravovat šaluňk pro deku, ale bylo vidět že manžel měl vše promyšlené (až moc, bylo to tak pevné, že by to snad nic nezbořilo). Sehnal desky a mohlo se začít.

Pak už jsem jen nanosili a podložili kari sítě a plocha byla připravena.

Reklama

Dne 7.7.2011 jsme se konečně dočkali a takzvaně bylo před námi poslední z úkolů abychom konečně byli ze země pryč. Domíchávač byl objednán na 16.00. Také dorazil zedník kterého jsem si objednali pro stáhnutí. Dorazili i další kamarádi a můj bratr. Musím říct, šlo to krásně, tímto všem děkuji. Okolo 8 hodiny bylo vše hotovo. Nádhera!!! 

16.7.2011 jsme se vrhli na penetraci. Šlo to pěkně, až na to že jsem manželovi spálila všechny chlupy na nohou :-) ale bylo hotovo a mohlo se začít zdít.

Galerie

Příprava pro základovou desku, hydroizolacePříprava pro základovou desku, hydroizolacePříprava pro základovou desku, hydroizolace
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jura a Eva
Jura a Eva (18 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama