Ztracené bednění, kanalizace, základní deska

Autor: Gottíci (7 příspěvků)
18. 7. 2011
1 komentář
Ztracené bednění, kanalizace, základní deska
Příspěvek stavebníka
Už se domeček začíná trochu dostávat ze země a začíná to vypadat jako dům. Je to zajímavé, na projektu nám přišel dostatečně velký, ovšem teď jak tu stojí vylitý obrys domu je to nějaké malé. Musíme doufat, že se to tak jen zdá a ve skutečnosti to opravdu bude dostatečně velké.

Po cca 14 denní odmlce jsem se 12. 6. 2011 pustili do založení rohů ztraceným bedněním. 14 - 17. června jsme založili první řadu ztraceného bednění po obvodu domu. Jde to pomalu, protože to manžel dělá po práci a né vždy má někoho k ruce, ale jsme vděčný za každou ruku, která může kdykoliv... 18. června jsme vylili dvě stěny ztraceného bednění do výšky dvou řad a další den se vylili zbývající dvě stěny také do výšky dvou řad. Na obvodové zdi jsem použili 30 bednění na nostné příčky 20, přičemž vnitřek bednění se 10 cm uřízl aby jsem nemuseli šalovat...

No a pak jsme čekali až bude mít instalatér na kanalizaci čas aby nám ji natahal. Manžel si zprvu myslel, že to zvládne sám, ale nakonec jsem se rozhodli že to necháme profesionálovi, nechceme přece aby se nám jednou vracel záchod... Takže 4. července přijel instalatér, k ruce mu byl manžel, a během dopoledne měli hotovo. Nejvíce kanalizace je v technické části domu. Do garáže jsme si nechali dát dva odtokové kanály (až bude z auta kapat sníh), v technické místnosti je odpad na "špinavý" sprchový kout a umyvadlo a dva výstupy kanalizace do druhého patra, v kotelně je jen výstup do druhého patra na WC a bidet. Jinak je v desce jen odpad na WC v přízemí a odpad na myčku s dřezem. Instalatér tedy tahal kanalizaci, manžel podsypával pískem. Teprve po vyhotovení kanalizace jsme mohli vyzdít a vylít bednění na příčkách což jsme udělali hned následující den a ještě ten den jsem vyvrtali roxory.

Díky tomu že byli státní svátky tak se se stavbou pěkně hnulo a vše se připravilo na víkend kdy se lila deska. Proto 6. července jsem obsypali kanalizaci pískem a zbytek desky kamením, které jsme uhutnily. Pak šel manžel na jeden den do práce a na pátek si vzal volno, protože se ještě museli svázat a položit kari sítě. No a další den se lila deska.

Reklama

Na vylití desky jsem si opět pozvali kamaráda s velmi šikovnou technikou. Opět nás nezradil náš "bobik" . Těžká práce se nechala na techniku. Tři lidé stály v desce a stahovali beton, jeden samozřejmě hlídal výšku. Deska se lila také jeden den. No a pak každý den po dobu 4 dnů se každé cca3 hodiny chodila kropit. Stačilo jen 4 dny, protože mezitím hodně pršelo a samotná betonová deska je vysoká jen 15 cm takže to bylo hned.

Na desce pracovalo dohromady 7 lidí. Samozřejmostí je že pro ně děláme občerstvení no a sním sedí kde se dá .

Náklady

Název položkyCena
Výdaje za občerstvení a samozřejmě pivo
4 560 Kč
Kanalizace
7 000 Kč
Kámen a písek 154tun
11 285 Kč
Zemní práce
20 000 Kč
Svorky k pásce 4ks
112 Kč
Zemnící páska 54 Kg
2 160 Kč
Kari sítě 19 ks, 4mm 15x15
3 183 Kč
Ztracené bednění 20, 38 ks
915 Kč
Ztracené bednění 30, 214 ks
7 704 Kč
Roxory 8 mm a 6mm
773 Kč
587 pytlů cementu
29 350 Kč
Celkem87 042 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Gottíci
Gottíci (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama