Ztracené bednění a vylití desky

Autor: David a Eva (12 příspěvků)
13. 1. 2011
2 komentáře
Ztracené bednění a vylití desky
Příspěvek stavebníka
Už na druhý den se dalo pracovat. Tak jsme se do toho pustili. Manžel a švagr položili další dvě řady ztraceného bednění, samozřejmě prokládali hřebínkem. Šlo jim to docela rychle, zvládni to za jedno odpoledne.

Na další den se objednal beton, ale tentokrát jsme obědnali i pumpu. Měli jsme to vypočítané tak tak, ale nakonec to stačilo, nebylo to zalité až povrch, ale to nevadí, zbytek se zalije při zalívání desky.

Další den jsme začali řešit rozvody, ale hned na začátku se objevil dost podstatný zádrhel. Co se nestalo, při betonování pásů jsme trochu nešikovně zajistili průchodku na vodu a průchod kanalizace. Trochu nám to přitvrdlo No tak jsme museli odvolat instalatéra a jeli jsme do půjčovny pro zbíječku. No trochu zdržení, ale poučili jsme se. Instalatér mohl až další týden, ale byla to práce na jedno odpoledne, samozřejmě s naší asistencí, jinak by to asi nestihl. Už taž jsme zase končili za tmy, ale tentokrát jsme neměli halogen, tak jsme svítili na poslední dva spoje mobilem. Samozřejmě jsme to před zásypem pořádně prokontrolovali.

No a už se mohlo konečně zasypávat!!! Tak jsme opět objednali bagr a už to jelo, ručně by jsme to dělali asi ještě do teď. Bagrista sypal a my hutnili. Měli jsme půjčenou půltunku, takže zhutněné to bude určitě dobře.

Reklama

Dostali jsme ještě nápad, sice docela pozdě, ale přece, že si přivedeme do domu ještě jednu vodu, užitkovou. No tak jsme ještě probili základy a přivedli přivedli ještě jednu hadici, na pozemku máme totiž na kopci prameniště tak jsme se rozhodli toho využít a použijeme tuto užitkovou (a možná naprosto dobrou vodu, to ještě nevíme) použít jako vodu pro druhý okruh, třeba na splachování a podlévání zahrady.

Teď už jsme jenom položili kari síta, zadrátkovali, postavili bednění a mohlo se vylívat naposled!!!!! Rozhodli jsme se pro 15 cm betonu, takže jsme tam vlezlo 21 kubíku betonu, co zbylo v domíchávači jsme museli nechat vylít na příjezd.

A bylo hotovooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Lanko na elektriku
117 Kč
Beton deska
35 500 Kč
Minerol na obalení odpadů
35 Kč
Rozvody odpadů + vod. hadice
4 218 Kč
Kari síta
5 500 Kč
Bagr na zásyp a příjezd + dusák
4 690 Kč
Kamenivo č. 0 na zásyp
8 250 Kč
Pneumatické kladivo (půjčení)
200 Kč
Hřebínek a vázací drát
3 800 Kč
Beton do presbetonu
20 200 Kč
Presbeton
15 250 Kč
Kameny do základů
3 600 Kč
Beton základové pásy
45 360 Kč
Uzemňovací pásy
1 000 Kč
Šňůra, spreje, hřebíky
733 Kč
Kopání roviny a základů
9 900 Kč
Shrnutí skryvky
3 250 Kč
Celkem161 603 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Eva
David a Eva (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací