Rozvody odpadů a dokončení základové desky

Autor: Josef a Gábina (16 příspěvků)
30. 11. 2010
1 komentář
Rozvody odpadů a dokončení základové desky
Příspěvek stavebníka
Po vybagrování základů jsme ještě natáhli zemnící pásek,  a poté  zalila firma Abacus základové pasy betonem a vystavěla ze ztraceného bednění základy do potřebné výšky. Nakonec firma  začala zčásti navážet do vnitřních prostorů skrývku.

V místech, kde budou odpady, nám to nechala prázdné, abychom si tam o víkendu,  rozvody odpadů mohli udělat, tak jak jsme se předtím domluvili.A jelikož je švagr instalatér, tak se na to vrhnul on!Než v sobotu přijel, tak jsme si  museli opět sednout a pořádně rozmyslet,kde co bude.A tak jsme zase přemýšleli,  kreslili, gumovali… a snad to máme dobře.

V sobotu jsme  tedy položili všechny rozvody na odpady,které nás vyšli asi na 10 000,-kč,dali všude krytky a firma mohla opět pokračovat.Ta začala zase navážet a dosypávat skrývku.Nakonec do toho padly 4 návěsy! Další den zalili desku betonem a asi za 2 dny celou desku zaizolovali.V pátek navezli broušené cihly Heluz, ze kterých budeme stavět.

My jsme v týdnu taky nezaháleli!Museli jsme vykopat jámu na vodovodní šachtu-160x160 a hlubokou170cm!A jelikož je páteřní síť vody na druhé straně silnice,tak jsme museli vykopat ještě jednu  jámu  za silnicí  120x120 a hlubokou 180 cm, abychom udělali pod silnicí průtlak. Bohužel, po změně času je už v pět hodin tma ,tak jsme vše kopali víceméně při baterce!Ještě k tomu začalo přeprchat, tak jsme trnuli, jestli vše  zvládneme  vykopat do konce týdne , aby se to  v sobotu  mohlo usadit.A tak probíhal náš  kopací týden!Nakonec jsme to zvládli a v sobotu mohl nastoupit opět můj švagr.Ten se hned pustil do průtlaku-dovezl si na to přístroj na provádění průtlaků. Šlo to ztěžka ,ale nakonec to prorazili,trvalo to asi 4 hodiny.Potom usadil vodovodní  šachtu a dotáhl odpady od domu do veřejné kanalizace. Nakonec napojil na odpady  revizní šachtu, kterou doma v týdnu nachystal, zasypali jsme vše hlínou a bylo hotovo.To trvalo taky asi 4 hodiny.

Reklama

Vše tedy bylo nachystáno na pondělí, kdy dojdou vodaři z Vak nás napojit na vodovodní síť a firma, která začne  zdít obvodové zdi.

Zatím nám počasí přeje,tak doufejme,že nám to pěkné počasí ještě měsíc vydrží!!!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Josef a Gábina
Josef a Gábina (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama