Bagrování a betonování základových pásů

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
15. 10. 2010
0 komentářů
Bagrování a betonování základových pásů
Příspěvek stavebníka
Po nesčetných večerních rozhovorech, přemýšlení, hledání na internetu a vyptávání se zkušených lidí, jsme se rozhodli svěřit základní desku firmě. Vzhledem k vlastnostem našeho pozemku bychom se tam při ručním kopání asi utopili, takže svěřit tak důležitou část stavby firmě nám připadalo nezbytné.

Nečekali jsme však, že firmy bývají nedochvilné (pokud nemáte na papíře napsané určité datum dokončení) a mírně řečeno nepřesné.

Jelikož David je dost puntičkář a na domečku si zakládá, tak byl dost zklamaný z celkové práce firmy :-(  Po této zkušenosti jsme odmítli s jakoukoliv další nebo stejnou firmou spolupracovat a raději si vše děláme sami - což byl náš záměr hned od začátku, jen nás vypekl sám pozemek, který nám ukázal svou pravou tvář!

Duben 2010 - bagrování a betonování základových pásů Firma povolala svůj bagr a začalo se... Ukázalo se, že to opravdu tak jednoduchá práce není.. Po vybagrování základových pásů se do druhého dne stěny pásů zhroutili, takže se to dodělávalo ručně a honem rychle povolat pumpu a mix na zalití betonu než se tam napáchají další škody. Do základů byl použit beton B 15. Samotné vylití pásů proběhlo bez komplikací.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama