Skrývka a příprava na melioraci neboli "protipovodňová opatření" a následné srovnání pozemku

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
11. 10. 2010
2 komentáře
Skrývka a příprava na melioraci neboli "protipovodňová opatření" a následné srovnání pozemku
Příspěvek stavebníka
duben 2010 - První "hrábnutí" do země byl pro nás obrovský a šťastný zážitek :o). Bohužel ho zanedlouho vystřídalo nepříjemné překvapení, šok, hysterie a nakonec odevzdanost ... :o(

Zjistili jsme, že náš krásný pozemek, který se tvářil jako nádherný kus země, je ve skutečnosti houba nasáklá vodou. Jakákoliv těžká technika měla obrovské potíže, několikrát se tam "utopil" bagr, který nám tam pak i odmítl jezdit po poslední zkušenosti s tím, když byl do třičtvrtě kol zahrabaný v bahně a náš krásný pozemek vypadal jako by se na něm projelo 20 bagrů najednou!!! No a poté, co bagrista vyhloubil dva vedle sebe cca 1,2m hluboké rigoly na melioraci, které se téměř okamžitě začali plnit vodou a příští den byla voda po okraj, .. no zoufalství bylo téměř hmatatelné!!!! Takže, je fajn, když máte na pozemku krásné spodní prameny, které jsou výborné na studnu, ale už to není moc fajn, když tam máte té vody tolik, že si tam můžete udělat těch studní třeba 10 !!!!

Po tomto nájezdu bagru, jsme museli počkat až se zem trošku vzpamatuje a povolali jsme další bagr, aby nám tam ten „tankodrom“ srovnal do roviny. Což se nakonec přece jenom povedlo..

Vyhloubené rigoly se nakonec ukázaly jako výborný nápad, jelikož když se tam během roku několikrát prohnala povodeň z našeho mírného, klidné a tichého potůčku, tak jsme si opravdu gratulovali!!! Naše oddechnutí museli slyšet i ve vesmíru, když všude kolem tekla voda, z potůčku byla řeka a náš pozemek zůstával suchý!!!!! Veškerou vodu pobraly rigoly a odváděli jí mimo náš pozemek. Bohužel hůř dopadla veřejná cesta po které tekla voda, jenž měla původně namířeno na náš pozemek...

Reklama

Jo a výborné bývají telefonáty od kamarádů, kteří na nás do telefonu hulákají hlášky typu : "Dejve, ty vole, plavají ti tu všude palety!!!!! " - to pak člověk neví, jestli se o něj mají pokoušet mrákoty, nebo se tomu jen hystericky smát!!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací