Příprava a betonování základových pásů

Autor: Lenka a Pavel (9 příspěvků)
21. 9. 2010
1 komentář
Příprava a betonování základových pásů
Příspěvek stavebníka
Tak a je to tady, začínáme něco dělat na pozemku. Nevím, jestli mám jásat nebo se strachovat:-) Skrývka ornice už byla 14 dní hotová, takže hurá na základové pásy.

21.8. klucí vyměřili vše, co bylo potřeba pro výkop základů a další den přijel na osmou ráno Cater a hrabalo se a hrabalo a v 15.30 bylo hotovo. Tatra taky přifrčela, takže se i odváželo , jen o kus dál,  aby hlína nepřekážela. Cater hrabal 40-kou lžící, občas mu to ulítlo do větší hloubky, ale suma sumárum to nakonec vycházelo.

Pozemek je v mírném svahu, takže pásy byly v nejvyšším bodě 50cm hluboké a v nejnižším bodě 80cm hluboké. Vnitřní pásy šly do hloubky 25 cm.Klucí pořád vymýšleli, jak na to, aby spotřeba betonu byla nejnižší a snad to vymysleli dobře, je to vidět na fotkách. Další den se ještě položil zemnící pásek. Za 5 dní byl objednaný mix a celkem 4 kámoši na výpomoc a betonovalo se. V osm se začalo a hotovo bylo kolem půl druhé, zrovna začalo pěkně pršet, takže se to krásně stihlo. Do pásů přišlo ještě skoro 13 tun kamene, a i tak se tam vešlo 23m3 betonu. Jsem zvědavá, kdy konečně někde ušetříme.

Garáž jsme trochu rozšířili asi o 50cm, a tak deska vychází přes 150 m2. Teď až vidíme, že je to barák jako hrom, ale máme tři děti, tak si myslím, že to využijem:-). Akorát nevím, kdo to bude uklízet!

Reklama

Snad jsem na nic nezapomněla, na další článek už budu potřebovat manžela, aby mi to napsal. Nemám tušení, jak a co dělali:-)

Tu žabičku na fotce jsem zachránila, spadla chuděra do díry od kolíku a já ji tam přece nemohla nechat!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lenka a Pavel
Lenka a Pavel (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací