Betonování základů

Betonování základů
Příspěvek stavebníka
Jelikož mám ranní směnu a všude v betonárkách pracují jen do dvou hodin je umění sehnat a domluvit mix na odpoledne!Po dlouhém telefonování  a vyjednávání je beton domluvený na 28.4.2010 středu odpoledne.

Mix by měl přijet v jednu hodinu a tak z práce odcházím dřív.Ve dvanáct přijíždím na parcelu připravit prostupy a doladit zbytek.Přesně v jednu je mix na místě.Domlouváme se odkud začneme a rozhodnutí padá na garáže jelikož je to nejvyšší místo.Pán nám nacouvá pěkně k výkopu nasazuje nástavce pouští beton a co se nestane.Všechno nám to i s nástavcem padá do díry.

Důvod: ulomené packy ,nevydržely nápor a zrovna v tu nej.dobu.A to že ten den mix vozil už spoustu betonu!Beton musíme tak pracně lopatama  rozhazovat po základech.

První mix tam padnul jako nic.Jede pro druhých 9 kubíku a my máme mezi tím čas na házeni kamenu do základu.Ze začátku jsme jím šetřili, což se nám na konci trochu nevyplatilo.Druhý mix je na místě za hodinu, už opravený.V plánu bylo 18kubiku nakonec tam padlo 25q .Po zaliti jsme napíchali roxor 8mm po jednom metru.Myslím že to stačí, jde jen o to aby se to lépe spojilo se ztraceným bednění.Základy jsem nechal týden odpočinout .

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Péťa
Tomáš a Péťa (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací