Kanalizace a základová deska

Autor: Robin a Katka (6 příspěvků)
7. 3. 2010
0 komentářů
Kanalizace a základová deska
Příspěvek stavebníka
Říjen, listopad 2009 –  základové pásy hotovy, tak se vrháme směrem základové desce. Nejdříve musíme srovnat terén. Hromady hlíny po výkopu základů jsme rovnoměrně roztahali kolem a dovnitř základů.

Následovala pokládka kanalizace. Zde se projevila chybička z předchozí betonáže – zapomenutý prostup přes základ. Sbíjecí kladivo si s tím ale poradilo celkem v pohodě. Spoje kanalizace jsme zabetonovali, a celou ji obsypali pískem. Ještě elektro přívod a vodovodní přípojka. Pokračovali jsme hrubou struskou, pak jemnou  a neustálé hutnění vibrační deskou. Šalování deskami vymezilo výšku a boky základové desky. Dovnitř jsme uložili armovací sítě 6x6-100x100mm. A nabitou betonkou do země došlo k vymezení výšky základové desky.  A mohlo se betonovat.

Na vlastní betonáž jsem si pozval odborníky – specialisty. Prostě jsem si netroufl sám s kamarády stahovat a uhlazovat desku. A udělal jsem dobře. Byla radost sledovat jejich souhru a um. Výsledkem byla krásná základovka . Konečně jsme se dostali s baráčkem ze země. První etapa je za námi. Výška základové desky 16-19cm nad zákl.tvárnice – náklady :

Cena není nejmenší, ale opravdu jsem na základech nešetřil. Má obava z toho, že se již nedají opravit byla velká.  Na co si dát pozor: - opravdu pečlivě zpevněte k tvárnicím šalovací desky. Naštěstí jsme měli hustě betonku v základech, tak jsme drátkama vše provázali. - mohu doporučit „všimné“ např. pro dovozce betonu či betonáře. Dovezl jsem nealkoholické pivo a chlebíčky. No řeknu vám  pivo+ 2 chlebíčky = cca 38Kč a jaké pozdvižení jsem s tím udělal . A v tu chvíli udělali nemožné …

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Robin a Katka
Robin a Katka (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací