Bagrování + betonování základových pásů

Autor: Vítek a Andy (5 příspěvků)
19. 7. 2010
0 komentářů
Bagrování + betonování základových pásů
Příspěvek stavebníka
8.7.2010 byl poslední datum kdy se mohl někdo odvolat proti stavbě, nikdo nic takže konec flákání a jde se makat.

Od 9.7 nám běží lhůta nabytí právní moci stavební povolení takže jsme začli, není čas ztrácet čas .Skrývku ornice jsme provedli již na konci května, naivky jsme mysleli že budeme mít povolení, do toho nám ještě napršelo takže jsme 3+4.6 tahali vodu čerpadlem ze zahrady.

Během června jsme zpevňovali cestu hned vedle domu aby kdyby náhodou pršelo se tam domíchávač atd. nezabořil

V neděli 4.7 kolem poledne přijel bagr na pasy, bagroval 80cm hluboké a 40cítkou lžíci, máme je v dokumentaci 50cm široké. Začal ve 12h a skončil v 17h, docela jsme ho i litovali, v 15h jsme ve stínu naměřili 31,6 stupňů, velkou výhodou pro nás je že stavíme cca. 50m přes cestu od rodičů takže veškéré minerálky a limonády ten den jsem měla u rodičů v mrazáku, vypilo se toho hodně moc ale bylo vybagrováno

Reklama

Od pondělí do středy 5-7.7 jsme denně naváželi kameny do pasů přes zemnící pásek a k pasům aby se to rovnou hrnulo do betonu, můžu říct že v těch hicech to bylo hrozný, ve středu nás boleli i svaly na zadnici, v pátek jsme ještě dovezli rozvaděč na eletriku a nádrž na vodu, kterou Víta šikovně upravil že se zapřáhne jako vozík na kouly za auto.

V pátek 9.7 nám začal běžet termín nabytí právní moci – hurá můžeme betonovat pasy. (zatím teda bez povolení, není čas ztrácet čas) Objednávku betonu jsme potvrdili na sobotu ráno Beton B10 S2. Sraz v 7h na parcele, bylo nás tam 7 lidí z toho můj táta že bude obsluhovat koryto s betonem. První domíchávač přijel v 7.40 a odjížděl v 8.01, hned za 10min. Přijel další...... to byl horor, hic hic hic a fofr a fofr. Nebyl problém se s řidičem domluvit zda by chvilku nepouštěl beton abychom měli čas házet kameny...... Původně jsme objednali 15kubíků betonu, při druhém domíchávači jsme řekli řidiči že nám stačí jen 4 kubíky, zavolal a 3 domíchávač přivezl je 4.

Takže shrnutí první domíchávač přijel 7.40 a poslední odjížděl v 9.21, řádně se vše uhladilo, nanosila páskovina, zapíchali roxory a v 10h bylo hotovo. Opravdu akce Z. Všichny splavený, opocený a utahaný ale bylo hotovo. Upozornuji že jsme měli opravdu hodně kamene a ušetřili beton :o) Odpoledne jsme chodili kropit beton aby řádně schnul, hned druhý den jsme mohli začít dělat ztracené bednění, teda kdybychom ho měli :o) Beton krásně schnul. Na pozemek máme pořádně přístup jen z jedné strany, měli jsme strach jak domíchávač, ale kluci šikovný, jeden vyhrabaný pas si přejížděli takže pouštěli beton do pasů jakoby vevnitř baráku. Ztracené bednění jsme objednali na pondělí 12.7 ale firma se nějak špatně domluvila s dopravcem takže nám ho přivezli až druhý den. Od pátku je pracovní plán takový – začít ztracené bednění abych mohli co nejdříve udělat desku.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
ztracené bednění
20 709 Kč
beton 14m3 + doprava
25 621 Kč
zemnící pásek
2 017 Kč
bagr pasy – 5h práce
2 500 Kč
Celkem50 847 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vítek a Andy
Vítek a Andy (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací