Deska

Autor: Žampíci (16 příspěvků)
3. 8. 2010
2 komentáře
Deska
Příspěvek stavebníka
16. 5. 2010 jsme se pustili do přípravy na betonování desky. Navozili jsme kari sítě, řádně je k sobě sdrátovali a ještě je prodrátovali k roxorům, které jsme nechali koukat ze ZB a poté je naohýbali dovnitř desky.

Také jsme dokola připravili šalování, abychom beton nehonili po parcele . Poté po ploše desky natloukli organizovaně roxory, tak abychom se měli při betonování čeho chytit a stále hlídali správnou výšku desky. Výška desky je maličko více než normálně a to 15 cm, je to z důvodu jílu v podloží.

Další víkend – tedy 22. května ráno jsme svolali dostatek pomocníků, vypůjčili vibrátor na beton, aby zatekl všude kam má a nedělaly se bubliny. První mix (ze 3) jsme měli domluvený na osmou ráno, což nezvládli, takže jsme jej všichni netrpělivě vyhlíželi. O půl deváté přijelo první auto. V té době nebyla parcela úplně suchá, takže jsme měli obavy, kam všude si pán troufne zajet. Pro jistotu jsme se vybavili korýtky, aby beton dotekl co nejdále a my nemuseli tolik pádlovat .

Nakonec se ukázalo, že řidiči z Holcimu se jen tak něčeho nezaleknou a pán v klidu s naloženými 7 kubíky betonu zajel na parcelu, poté měl sice menší potíže vyjet, ale poradil si a úspěšně odjel. Kluci si dle potřeby poponášeli korýtka, další dva se věnovali vibrování a dva pomalu strhávali desku do roviny s pomocí dlouhé latě a stále hlídali správnou výšku, ta je při systému broušených cihel velice důležitá. Celkem jsme spočítali, že na desku padne 20 kubíků betonu B 15, což téměř přesné dalo. Troška, kterou jsme poté odebrali, aby nevznikla boule, jsme využili jako zpevnění vjezdu před garáží.

Reklama

V jedenáct dopoledne bylo vše hotové a umyté. Dali jsme si oběd a poté alespoň pomyslně rozháněli mraky. Počasí se začalo dost kazit a tak jsme se pro klid duše rozhodli desku raději zakrýt. Což se vyplatilo, do hodiny k nám dorazil slejvák, že ani stěrače na autě nestíhali. Druhý den se opět vyčasilo a chodili jsme desku pravidelně zalévat, aby nepopraskala, což se podařilo, ale po odkrytí šalování jsme zjistili, že tlak betonu nám šalování mírně vyboulil a tak jsme ve dvou místech neměli desku úplně rovnou – ale vyboulenou ven . Takže všem doporučuji pořádná šalovací prkna a nic nepodcenit.

Náklady

Název položkyCena
Půjčovné vibrátoru na betonování desky
420 Kč
Práce – deska
1 300 Kč
Beton na desku – Holcim – 20 kubíků
26 000 Kč
Kari sítě
230 Kč
Práce – zavážka desky
800 Kč
KG – odpady
2 170 Kč
Práce – ZB
3 600 Kč
Písek – ZB
2 300 Kč
Cement – ZB – 2 palety
5 710 Kč
420 ks ztraceného bednění šíře 40
13 280 Kč
Nafta – bagr
300 Kč
Práce pomocníků – základy
2 000 Kč
Cement základy, 3 palety
8 570 Kč
Písek – základy, 15 kubíků
900 Kč
Železo - základy
500 Kč
Skrývka ornice
1 000 Kč
Celkem69 080 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žampíci
Žampíci (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací