Příprava pasívního domu

Autor: Štefan a Jana (4 příspěvky)
Kategorie: Základy a deska
6. 1. 2010
2 komentáře
Příprava pasívního domu
Příspěvek stavebníka
Po shánění informací o stavbě skutečně pasívních domů a návštěvě několik veletrhů a výstav, jak se správně staví pasívní dům, jsem byl z toho paf. Každý prosazuje svoji konstrukci a těch druhých, co ji kritizují. Museli jsme za informacemi až k našim rakouským sousedům v Großschönau, kde jsme se účastnili seminářů o stavbě v pasivním standardu s následnou prohlídkou takových domů. To byla jiná káva.

Po celodenních přednáškách od zástupců renomovaných firem, zabývajích se těmito stavbami a stavebními specialisty, došlo na diskuzi. Vzpomněl jsem si na další a další mé otázky a seminář nabral správné tempo. Na to následovaly prohlídky několika pasívních domů. Viděli jsme konstrukci domu a slyšeli názory lidí, kteří zde spokojeně bydlí a platí minimální náklady za provoz.

Cestou zpět, pln emocí, jsem začal pracovat na detailech našeho domu. Projektant nám dal naše poznatky na papír a tak si myslím, že nakonec nám ten jeden rok čekání na vhodnou parcelu přinesl i nové poznatky v této oblasti.

Už nelitujeme ty přípravy, vymýšlení, probdělé noci, studium informací na internetu, teď jsme dotáhli projekt s různými vychytávkami do konce.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Štefan a Jana
Štefan a Jana (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama