Základová deska

Autor: David a Evik (15 příspěvků)
10. 12. 2009
2 komentáře
Základová deska
Příspěvek stavebníka
Počasí relativně přeje a tak jsme to riskli a rozhodli se základovou desku vylít ještě letos. No a podařilo se. Strejda Evika má pilu a tak jsme měli v podstatě za cenu dopravy krásné fošny 20x3x300 cm. Z těch jsme udělali bednění.

Na desku padlo 18ks kari sítí 6x150x150 mm a bylo to na fous přesně. Ty jsme svázali a vypodložili kousky betonových obrubníků, které jsme zdarma dostali u nás ve stavebninách. Na stahování jsme používali fošnu 15x5x500 cm.

Podle předpovědi měl být jediný den v týdnu bez deště středa 9.12.2009. Tak jsme objednali beton a přáli si, aby to vyšlo. Na pomoc jsem měl 3 chlapíky, které mi dohodil kolega. Podle plánu mělo na desku přijít 12 m3 betonu B15. Trochu jsem se seknul a celkem tedy padlo 14,5 m3 za rovných 29000,-kč.

Betonárna ten den zavážela jejich významného klienta a tak mě bohužel hodili na druhou kolej a zaváželi mě v mezičasech. Čisté práce odhaduji jsme měli tak 3 hodiny, ale těmi prostoji to dalo celkem  6hodin. Končili jsme v 17h za totální tmy. Dle mého to nedopadlo vůbec špatně. Celkově nás deska vyšla na 141 000,- kč. Ještě sundám bednění a letos „padla“.

Reklama

Na jaře budu pokračovat a na zdění z tvárnic Q-POR se docela těším.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Evik
David a Evik (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama