Skrývka ornice

Autor: Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
7. 9. 2009
1 komentář
Skrývka ornice
Příspěvek stavebníka
Dalším naším dílem byla skrývka ornice a příprava parcely pro stavbu, jelikož se naskytla možnost využití bagru od známého mého otce. Pan bagrista měl naplánovanou cestu okolo, tak jsme neváhali ani chviličku a vše spunktovali. Poté dalším našim úkolem bylo zjistit, zda se na našem pozemku nenachází nějaké podzemní vedení. Bylo třeba odeslat žádosti o vyjádření existence sítí na E-on a O2.

Vše se dalo krásně vyřešit elektronickou cestou z pohodlí domova. Stačilo pouze stáhnout formuláře od E-onu a O2 z internetu, vyplnit a odeslat přes e-mail na příslušné adresy. Po dvou týdnech přišlo vyjádření od O2, za které bylo třeba zaplatit poplatek 130 Kč. No a na E-on se zase jako vždy čekalo. Nevím co tam ty chlapíci dělají, že jim vše trvá tak dlouho?. No každopádně čas čekat jsme neměli, protože termín příjezdu bagru se neúprosně blížil. Nakonec to dopadlo tak, že od E-onu jsme dostali vyjádření, až když bylo vše hotové… Práce šla bagristovi parádně od lžíce . Přijel v sobotu v sedm hodin ráno a ve tři byla naše i bratrancova parcela hotová. Zároveň nám vybagroval vjezdy na parcelu. Byl to doopravdy šikovný fachman, co s bagrem umí. Velký dík jemu a nemůžu opomenout zmínit mého tátu a tchána bratrance, kteří se starali o odvoz zeminy dvěma lízama které si zapůjčili od známých.

Za ten den udělali stroje velký kus práce a naše políčka začali vypadat už jako staveniště. V následujících dnech jsme na pozemek ještě dopravily dvě stavební boudy. Jako jedna bouda se nám hodila obecní zastávka autobusu, na jejíž místo byla umístěna nová dřevěná zastávka. Obec nám ji věnovala za odvoz, což se náramně hodilo. A druhou boudu nám věnoval známý, který ji už nepotřeboval a i nám ji tam dovezl. Tomu také moc díky.

Tak teď máme dvě parádní stavební boudy a za darmo… No a celkové náklady na tohle všechno jsou neuvěřitelné... Je to zapříčiněno také tím, že jsme neměli sjednanou žádnou firmu a vše se řešilo přes známé. Poté jsme ještě traktorem navozily několik kár kamene z pole a objednaly dvě fůry žulového kamene z lomu do základů. Odvoz opět zajistil otec, takže doprava byla zdarma .

Reklama

Také jsme měli skrz strýce k dispozici nákladní auto s rukou, pomocí kterého jsme na naši parcelu ještě dopravili čtyři nosné panely. Panely měli původně jiné využití, ale jelikož ležely na zahradě již pár let, tak jsme je zužitkovali my. Poslouží nám jako strop sklípku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Venclík a Jájinka
Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací