Příprava a zalévání základové desky

Autor: Pavel Tesárek (50 příspěvků)
23. 6. 2009
1 komentář
Příprava a zalévání základové desky
Příspěvek stavebníka
6.6.–19.6.2009 - Vybagrovanou zeminu, která byla uvnitř budoucího domu jsme rozhrnuli bagrem a potom postupně pěchovali cca po 30 cm. Zeminu jsme pěchovali téměř do výšky bednění. Nechali jsme si 10 cm místa pro štěrk, který nám zavezl bagrista bobíkem až na místo.

Pro desku jsme udělali šalování z prken. Na tuto akci jsme si půjčili nivelační přístroj. Rozdíl ve výškách bednění byl přibližně 2 cm. Výšku desky jsem chtěl mít minimálně 8 cm. Deska bude tedy vysoká 8-10cm.

Bednění jsme dělali podle Míry a Marušky. Přibližně po 1 metru jsme do desky navrtali šikmo dolů díru pro zednickou skobu a prkna postupně opřeli kolem dokola kulatinou.

Na štěrk jsme položili vždy minimálně jedno oko přes sebe kari sítě průměr 6mm, oka 150mm. Sítě jsme svázali k sobě a přivázali k roksorům, které jsou zabetonované v bednění a ohnuté dovnitř, do desky.

Reklama

V pátek 19.6. nám konečně přivezli beton a šikovný kamarád přijel stáhnout desku. Na tuto akci bych si netroufl i přesto, že jsem si po desce zatloukl 30cm roksory a nivelákem zaměřil přesnou výšku, stejně jako David a Verča Celková cena za desku je 207 068,5 Kč (v ceně je započteno vše od prvního kopnutí do země po hotovou zabetonovanou desku)

Ušetřit by se dalo sběrem kamenů, vlastním dřevem na šalování, kulatinou a jistě také menší hloubkou i šířkou základů.

Náklady

Název položkyCena
Základová deska
207 068 Kč
Celkem207 068 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek
Pavel Tesárek (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací