Rozvody elektřiny

Autor: Andrea a Michal (21 příspěvků)
Kategorie: Rozvody elektřiny
15. 3. 2015
5 komentářů
Rozvody elektřiny
Příspěvek stavebníka
Původně jsme měli dohodnuto, že rozvody vody se budou dělat ještě před elektřinou, ale nakonec to dopadlo úplně jinak a elektřinu jsme měli již v prosinci za týden hotovou.

Od známého jsme dostali za bednu piva dva velké svazky kabelů, které nám byl elektrikář ochoten použit. Venku jsme si nechali udělat vývody na čidla a na světla nad garáž, zároveň se rovnou udělala příprava ovládání na garážová vrata vypínačem. V návaznosti na domluvenou vodu se v koupelně a kotelně nesmělo zapomenout na ovládání cirkulace vody. 

V koupelně bylo důležité rozmyslet umístění zařízení, aby elektřina byla min. 60cm od vody. Z toho důvodu jsme museli přemístit původně zamýšlený topný žebřík jinak. 

Zároveň jsme pro rozvod datového kabelu nechali udělat vývody stropními vložkami.

Reklama

Obývák byl pro nás oříškem z důvodu toho, že si manželka vymyslela na poslední chvíli sádrokartonový podhled pro podsvícení stropu pouze po obvodu led svítidly, tzn. že se muselo dořešit technické zařízení. Nakonec rozvod pro všechna tato svítidla bude schován ve špajzu. Kuchyň bude podsvícena led svítidly vč. parapetu nad umyvadlem, vše bude nutné ještě poté dořešit. 

Pro do budoucna zamýšlenou pergolu a boudu na zahradě se rovnou musela dořešit příprava elektřiny ven z domu a zároveň se připravil rozvod do patra pro případné obývané patro.

Nakonec jsme zjistili, že jsme zapomněli udělat rozvod na zabezpečovací zařízení, takže toto se muselo dodělat dodatečně :-).

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Materiál + práce
25 500 Kč
Celkem25 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Andrea a Michal
Andrea a Michal (21 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama