Rozvody elektřiny

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
Kategorie: Rozvody elektřiny
3. 11. 2011
1 komentář
Rozvody elektřiny
Příspěvek stavebníka
Červenec - září 2011 - Přes prázdniny jsem několik víkendů ztratil dovolenou a různými rodinnými akcemi. Takže i díky tomu rozvody zabraly nějakou chvíli. Provedl jsem rozvody elektřiny, ale i počítačové sítě, TV a zabezpečovačky a navíc ještě ovládání rolet. Jen pro představu, instaloval jsem cca 140 krabic pro vypínače a zásuvky a cca 700m silové a 1000m datové (PC, rolety, EZS) kabeláže.

Později jsem na žádost zedníků, které jsem měl sjednané na omítání zasádroval úplně všechny drážky po kabelech, trubkách apod.

Navíc jsem nainstaloval a zapojil jističový rozvaděč a propojil veškeré osvětlení, takže jsem od té chvíle pomocí nahazování jističů mohl rozsvěcet světla v jednotlivých místnostech.

V jističovém rozvaděči mám 3 okruhy chráněné proudovými chrániči. Samozřejmostí je přepěťová ochrana a roztahání zemnícího vodiče ze samostatné krabice se zemní svorkou ke Geberitu, do koupelny, ke kotli atd. (prostě vše je pospojováno a uzemněno na zemnící bod).

Reklama

Připravil jsem si do budoucna takovou malou zajímavost a to, že jsem ke všem vypínačům pro světla přivedl pětižilový kabel. To z toho důvodu, že jednou čtvrtou žílu využiju k rozvěcení/zhasínání světel v době naší nepřítomnosti pomocí jednoduchého programovatelného automatu umístěného v tech. místnosti. Respektive udělám simulaci naší přítomnosti, když budeme třeba na dovolené, abych odradil případné zloděje.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama