Voda, odpady, topení

Autor: David a Eva (12 příspěvků)
27. 10. 2011
0 komentářů
Voda, odpady, topení
Příspěvek stavebníka
Okna byly na místě, příčky byly postaveny,  tak je načase se chytnout rozvodů. Nejprve se začly dělat rozvody vody, odpadů a topení. Jelikož je náš známý instalatér a manžel taky do toho trochu vidí, tak dělali vše sami. Začlo se vodou a odpady, nenarazili jsme na žádný problém, vše šlo jako po másle.

Nainstalovali se i zabudované WC Geberit, jak dole tak v patře, a také podélné vpustě do sprchových koutů, které budou kompletně zděné, žádné vaničky. Trvalo jim to asi tři dny. Pak se chytli rozvodů topení.

Topení v přízemí bude kompletně celé v podlaze, takže zatím se to tady neřešilo, jenom se zabudoval rozváděč, volili jsem rozváděč na 6 okruhů. Rozvod se bude dělat až před zalíváním podlah. V patře bude podlahové topení pouze v koupelně a to bude napojeno na spátečku od radiátorů.

Rozvody k radiátorům jsem volili v plastu, stejný materiál jako na podlahové topení. Práce je s tím o mnoho snadnější než třeba s mědí. Klukům to šlo pěkně od ruky, takže jim to trvalo dva dny. Dohromady tedy pět dní a rozvody byly hotovy.

Reklama

Tímto bychom rádi poděkovali výbornému instaletérovi, dobrému kamarádovi, z firmy Lukas building s.r.o., který je opravdů moc šikovný a můžeme ho vřele doporučit.

Náklady

Název položkyCena
Rozvody topení v patře (včetně rozváděče na podlahové topení)
27 800 Kč
Rozvody vody a odpadů (včetně závěsných WC a vpůstí do sprch. koutů)
29 200 Kč
Celkem57 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Eva
David a Eva (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama