Rozvody vody a elektřiny

Autor: Josef a Gábina (16 příspěvků)
1. 8. 2011
1 komentář
Rozvody vody a elektřiny
Příspěvek stavebníka
V červnu jsme se vrhli na rozvody vody a elektřiny. Na vodu jsme povolali opět švagra. Vše poměřil, objednal a nařídil, co všechno máme vybourat a nachystat  na další víkend, kdy mohl  začít úřadovat on!

V koupelně v přízemí bude sprchový kout, umyvadlo a wc-geberit. Raději tam vyvedeme i trubky na pračku, kdyby se tam náhodou někdy dala. Ale spíše ji plánujeme dát do technické místnosti, kde bude i bojler a vyvedené trubky na solární panely. V horní koupelně bude umyvadlo, vana a opět vyvedená pračka nebo sušička a na samostatném wc umyvadlo.

Do jednoho pokoje jsme nachystali odpad a trubky na vodu, pokud by tam byla někdy v budoucnu byla kuchyň,kdyby tam některé z dětí bydlelo.Když švagr vše nachystal, tak jsme další den trubky obalili miralonem a vše dosádrovali. Nakonec jsme nalili do odpadů vodu, jestli někde něco neteče. Vše bylo OK!

Rozvody elektřiny nachystal manžel.Po večerech jsme stále přemýšleli,kde co bude, kde rozsvítíme-kde zhasneme... a přes den po práci zase sekali a bouchali do zdi. Jelikož jsme stavěli z heluzu, tak se spousta kabelů dala protahovat zdivem a nemuselo se sekat. Musela se nachystat i zabezpečovačka, rozvod pro kabelovou tv a internet. Hlavně jsme chtěli hodně zásuvek (těch není nikdy dost!), hlavně v kuchyni, a taky jsme museli nachystat termostaty pro podlahové topení. Přízemí i podkroví bude mít svůj termostat i  rozvaděč.

Reklama

Nakonec dojela firma, která bude dělat podlahové topení v celém domě, si vybourat  a předchystat vše pro rozdělovače. Jeden je v přízemí - v technické místnosti a druhý je v podkroví - na wc. Nachystali vše i pro solární panely na teplou vodu, které budeme dávat jen v případě, pokud obnoví dotace. Jinak se to bohužel nevyplatí.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Josef a Gábina
Josef a Gábina (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací