Kanalizace,voda a přívod plynu ke kotli

Autor: Víťa a Káťa (15 příspěvků)
24. 11. 2010
0 komentářů
Kanalizace,voda a přívod plynu ke kotli
Příspěvek stavebníka
Po ukončení elektroinstalace přišla na řadu voda a plyn. Tedy přesně řečeno rozvod vody, plynu a dokončení kanalizace. Přívod vody jsme protáhli přes malou koupelnu pod  schodišťový prostor, kde bude i hlavní ventil.

Jelikož nemáme v domě technologickou místnost, připadlo mi jediné řešení tuto místnost vytvořit pod schodištěm. Z této malé místnůstky dále rozvod pokračuje do kuchyně a do patra do větší koupelny, kde budeme mít i plynový kotel. S rozvodem vody  jsme si museli poradit tak,že jsme ho dokonce vedli v kuchyni  i pod stropem. Jiná možnost snad ani nebyla.  Projekt sice rozvod řeší jinak, ale délka je pak o hodně větší a mě přišlo toto řešení přišlo nelogické. Čím kratší, tím myslím i lepší co se týče ztrát teploty ohřáté vody.

Odpady jsme připravili klasicky, pro sprchovací kout dole v přízemí a vanu v patře. V kuchyni jsme vyvedli odpad pro dřez a myčku.  V koupelně navíc odpad pro  kondenzační kotel a pračku. Dále jsem vyvedl vodu do pokoje v prvním patře , kde v budoucnu plánujeme druhou kuchyň. Nezapomněl jsem taky na vývod vody ven vedle terasy a v garáži. To jsou místa, kde se voda bude určitě hodit.

Do místa, kde bude nainstalován kotel, jsme přivedli část plynové přípojky, která vede venkem po zdi do patra. V přízemí pak bude odbočka pro plynový sporák. To budeme ale řešit až po vybudování plynové přípojky k mému pozemku.

Reklama

Ještě před omítáním jsem větší díry dozdil a hurá do omítání. Počasí nám zatím svědčí a vypadá to,že vnitřní omítky letos ještě před zimou stihneme.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Víťa a Káťa
Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací