Samé zdržení

Autor: JM (8 příspěvků)
9. 8. 2016
2 komentáře
Samé zdržení
Příspěvek stavebníka
Rád bych napsal článek o postupu prací na domku, ale ze všech stran je zdržení a já nejsem schopen s tím nic udělat - tak alespoň malá rekapitulace od posledního článku. Původně jsme chtěli od 1.8 stavět a myslel jsem, že čekáme už jen na novelu zákona o ZPF…

Povolení:

Souhlas s vynětím ZPF (dle nového výpočtu 20.000 Kč, místo původních 200.000 Kč) vyřešen za 3 týdny. Povolení stále nemáme, ohláška je podaná - konečně se snad dozvím, co musím ještě SÚ dodat. Problematická je "zatím jen" příjezdová cesta, kdy mi obec nechce dovolit zpevnit obecní cestu a podepsat všechny vyjádření a souhlasy, dokud nepodepíšu smlouvu, že se budu podílet 10% na vybudování finální nové silnice, která se ale bude stavět až třeba za 20 let a místo 50m, které teď řeším. Bude dlouhá 250 m (asfaltka mezi pole!). Řeším to už 4 měsíce a snad po dovolených se to někam posune. Uvidíme, zda projde ohláška i bez toho. Paní odchází do důchodu, tak je otázka, jak to bude hrotit. Původně chtěl SÚ plánovací smlouvu, pak smlouvu o právu provést stavbu,... no ale přesně mi to neřeknou a písemně po nich člověk něco vyloudí, až podá ohlášku. Snad. Další problém je, že SÚ tvrdí, že ohlášku můžeme podat, až budeme mít komplet povolení na kanalizaci. Projektant tvrdí, že se ohláška na dům a žádost o povolení a územní souhlas podá najednou a bude to v „pohodě“. Navíc můj projektant nevyřešil všechna potřebná vyjádření a souhlasy, tak jsem se musel již po X-té zapojit a lítat, vyjasňovat a sehnat souhlasy obce (1,5 měsíce !!! ) a sousedů (i přes dovolené 5 dní) se stavbou. Ohláška nakonec podána, ale jistě budeme muset ještě něco doložit. Někteří úředníci jsou skvělí, ochotní a spolehliví a někteří přesný opak.

Kanalizace

-bohužel můj projektant (resp. jeho externí projektant) měl několika měsíční zpoždění s projektem tlakové kanalizace a když se k tomu přidá jednání se svazkem obcí, který kanalizaci řeší, znamená to problémy, zdržení a neustálé čekání na vyjádření opravy chyb atd…

Studna

-firma, která nám ji má kopat už 6 týdnů nemůže (nejdřív pokažený bagr, pak moc pršelo, pak nemocný bagrista, pak dovolené,....). Naštěstí jsem sehnal jinou firmu a snad bude studna hotová dřív, než vyjde tento článek. Povolení už mám (trvalo to 1/2 roku - nechal jsem si to komplet dělat) a pár skruží na pozemku taky. Nechal jsem vykopat za 2.300 Kč díru na odpad – jíl ze studny, ať se to nemusí odvážet pryž a můžeme utopenou část pozemku zvednout a odbagrovanou ornicí srovnat.

Reklama

Hypotéka

- nemá cenu řešit, dokud není povolení, po zkušenostech s 2x refinancováním si myslím, že to bude za 14 dní vyřízeno. Žádost má omezenou platnost a navíc banky zpřísňují a mění podmínky kvůli legislativě z EU. Na pozemku jsem postavil zatím dceři houpačku a pískoviště, ať si má kde hrát.. a pozemek jsem dal na bazar k prodeji, protože jestli budu řešit dalšího 1/2 roku povolení a budou nám jistí lidé házet klacky pod nohy, tak to možná raději prodáme... Je zvláštní sledovat, jak kousek od nás pomalu roste stavba, která povolení nemá - tak to dopadne, když je moc byrokracie :-/, ale na to nemám "koule" ani finance.

Náklady

Název položkyCena
Bagrování díry na jíl ze studny
2 300 Kč
Celkem2 300 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama