Zapf Daigfuss, nejstarší výrobce vápenopískových cihel Kalksandstein se představuje

Autor: Kalksandstein.cz (2 příspěvky)
9. 5. 2016
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Před úspěchem v podnikání stojí vždy fascinující idea! První závod na výrobu vápenopískových cihel v jižním Německu je toho důkazem. Firma Zapf Daigfuss není dnes jen nejstarším výrobcem vápenopískových cihel Kalksandstein na světě. Je to také lídr v inovacích. Vždyť  kdo dnes ví, že již před 50 lety Herbert Zapf na svých vzorových stavbách používal zateplovací systémy, tak jak je známe dnes z každé stavby? Firma Zapf dnes vyrábí na 500 druhů výrobků a realizuje s nimi ty nejnáročnější projekty.

S velkou podnikatelskou odvahou a s tehdy úctyhodnými 150.000 marek založil dne 4.11.1899 29-letý drogista Georg Zapf "Erste Bayerische Kunstsandsteinwerke Gesellschaft mit begrenzter Haftung Behringersdorf“ (První bavorský závod na výrobu umělého pískovce s.r.o. v městě Behringersdorfu).                                                     

To, co bylo tenkrát v Rehau několik dní před koncem století, v hospodě „U Kotvy“, úředně potvrzeno notářem Otto von Rückerem, ovlivnilo stavebnictví po celé 20. století. Nové strojně vyráběné zdící prvky z vápna, písku a vody si velmi brzy získaly na stavbách svůj respekt. A tak to platí dodnes. S vápenopískovými cihlami jsou dnes realizovány nejnáročnější stavební projekty jako např. pasivní domy, nebo vysokopodlažní bytové domy s nejvyššími nároky na akustiku a kvalitu vnitřního prostředí. Vedle závodu v Behringersdorfu, který je dodnes mateřským závodem a sídlem společnosti, byla v roce 1908 zřízena filiálka v Röthenbachu. Výrobní kapacita tak stoupala a v roce 1911 bylo vyrobeno 11 mil. vápenopískových cihel! V dlouhé historii bylo postaveno mnoho výrobních závodů, dnes vlastní firma Zapf Daigfuss 9 výrobních linek. Nejmodernější linky produkují nejúspěšnější vápenopískový zdící systém všech dob: KS-QUADRO. Systém strojního zdění, který se pomalu ale jistě začíná prosazovat také v České republice. Zapf je klasická rodinná firma. Více než jedno století ovlivňovaly jednotlivé osobnosti ve vedení společnosti chod firmy svým prozíravým a dlouhodobým řízením a obchodováním. Zakladatel Georg Zapf vedl společnost přes 50 let. Od roku 1926 mu pomáhal jeho jediný syn Hans, který však padl v roce 1943 ve 2. světové válce. V roce 1952 převzal vedení společnosti Dipl.-Ing. Herbert Zapf, vnuk pionýra, ve výrobě vápenopískových cihel. Ten vybudoval vedoucí pozici firmy na trhu. V roce 1968 zavedl do praxe první zateplovací systémy na světě, které se pak rozšířily do celého Německa a i celé Evropy.

KS-QUDRO E –nejmodernější zdící systémDr. rer. pol. Hannes Zapf je osobně držícím společníkem společnosti Zapf KG a jejích dceřiných společností od roku 1992. Jeho bratr Dipl. Ing. Wolfgang Zapf je od roku 1995 jednatelem dceřiné společnosti Zapfwerke GmbH & Co. KG. Čtvrtá generace rodiny Zapf je velmi dobře připravena na další rozvoj rodinné firmy a na požadavky výstavby 21. století. Firma Zapf Daigfuss již od roku 2006 dodává vápenopískové cihly Kalksandstein na český trh. I zde dosáhla firma Zapf Daigfuss díky vysoké kvalitě nesporných úspěchů. První certifikovaný pasivní dům v Darmstadtu, druhý certifikovaný pasivní dům v Darmstadtu, první pasivní bytový dům pro seniory v České republice, první použití strojního zdění KS-QUADRO v ČR, každý 4. pasivní dům postavený z materiálu Zapf Daigfuss a zejména tisíce spokojených zákazníků, kteří užívají nejvyšší kvality bydlení ve vápenopískových domech. To je jen krátký výčet toho, co firma Zapf Daigfuss v ČR dělá. To jsou cíle firmy Zapf Daigfuss.

Reklama

Poradenství a další informace je možné v ČR získat prostřednictvím Kalksandstein CZ s.r.o., www.kalksandstein.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kalksandstein.cz (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací