Papírování hotovo a (snad) začínáme

Autor: Vítek a Jitka (3 příspěvky)
1. 4. 2016
3 komentáře
Papírování hotovo a (snad) začínáme
Příspěvek stavebníka
Zdravíčko stavebníci,   tak jsme se také rozhodli přispět malým dílkem poznatků... a shrnout fázi papírování, studie a projektu do jednoho celku.

Pozemek jsme si vyhlídli v dubnu 2015 a oslovili jeho majitele, zda by neměl zájem nám ho prodat, a po 14 dnech už jsme sepisovali kupní smlouvu. Další na řadě bylo se s manželkou shodnout, jak by vlastně dům měl vypadat. Jelikož jsme na domy koukali už hodně dlouho věděli jsme základní parametry a styly a už jen zbývalo to nějak přenést na papír - takže jsme oslovili manželčinu spolužačku, která je architektkou a ta nám po několika společných sezeních přenesla naše představy do jasné podoby. V této fázi jsme nikam nespěchali a dali jsme tomu čas na proležení v hlavě.... Nakonec nám z toho vyšlo cihlové (Heluz) venkovské stavení a v něm hodně oken a světla. Žádné zateplování, žádná tepelná čerpadla, žádné rekuperace.... No a jelikož už architektka věděla o našem záměru dost, poprosili jsme jí, aby nám připravila i projektovou dokumentaci k ohlášce. Mezitím nám naše skvělá referentka na stavebním úřadě řekla co přesně je třeba k ohlášce. Takže jsem z tepla domova začal řešit všechna možná vyjádření různých úřadů a orgánů ke stavbě. Až na 2 výjimky, kdy jsem musel poslat poštou, šlo vše vyřídit mailem nebo přes webové stránky dotazovaných institucí. Za měsíc bylo vše připravené a tradá na stavební úřad podat ohlášku - za 14 dní schváleno bez připomínek :). Poslední bylo přemluvit banku, aby nám poskytla nějaký ten peníz na stavbu, což proběhlo také v podstatě bez problémů, jen s jedním "drobným"detailem, že požadovala na soukromé cestě, která vede k našemu domu, věcné břemeno - tím se nám posouvá start stavby cca o měsíc. S majitelkou cesty jsme si napsali pár emailů a po 14 dnech jsme již vkládali na katastr. No a teď již čekáme jen na odhad pro banku a snad hned z kraje května kopneme. Jinak v průběhu zimy jsem si tendroval jednotlivé části stavby, a nyní už jen dolaďujeme detaily. Jak jsme zjistili, je v našem okolí mnoho známých, co se motají kolem staveb, takže většina prací jde na doporučení, což věřím, že by nám mohlo ušetřit nějaký ten nerv a také zdraví, jelikož jsem si při kácení náletů na pozemku vystřelil potýnku tak, že už mě trápí půl roku.... Teď když si to zpětně čtu, tak vlastně zjišťuju, že zatím vše probíhá v naprosté pohodě :)...tak snad to půjde takto dál.....i když o tom silně pochybuju.... Tak práci čest..

Náklady

Název položkyCena
Drobnosti okolo
5 190 Kč
Věcné břemeno (právník, kolky....)
10 712 Kč
Výkaz výměr apod.
10 000 Kč
Radon + geologie
5 650 Kč
Studie + projekt
99 050 Kč
Celkem130 602 Kč

Galerie

Papírování hotovo a (snad) začínámePapírování hotovo a (snad) začínámePapírování hotovo a (snad) začínámePapírování hotovo a (snad) začínáme
Reklama

Přílohy

Půdorys podkroví
Půdorys přízemí
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vítek a Jitka (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama