Konfigurátor skladeb stavebních konstrukcí

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
13. 1. 2016
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Účastníci pravidelných workshopů v projektu Svépomocí ŽIVĚ dostávali v letošním roce zdarma k dispozici katalog materiálů a konstrukcí, který vydaly Stavebniny DEK.

Katalog je zdarma k dispozici ke stažení na webu ve formátu PDF a současně si jej můžete vyzvednout v kterékoliv prodejně Stavebnin DEK nebo u nás na workshopech. Brzy by měla být vydána nová podoba katalogu, kterou poznáte podle bílé titulní strany. Na katalogu je zajímavé propojení s konfigurátorem stavebních konstrukcí. Konfigurátor by měl být pro stavebníka „laika“ zárukou správné skladby výrobků v jednotlivých stavebních etapách. Jednoduše vyberete stavební etapu, která Vás čeká, zadáte nutné parametry, a vypadne Vám výpis materiálů, které budete při realizaci potřebovat. Nedávno jsme na stavbě v projektu Svépomocí ŽIVĚ řešili realizací okapů. Pokud na to půjdu s katalogem Stavebnin DEK, najdu při jeho prohlížení na stránce 252 nejen praktické tipy co udělat a čemu se naopak vyhnout, jako například řezání okapů flexou, při kterém by odletující jiskry poničily lak (stejnou informaci nám sdělil odborný technik společnosti LINDAB, který byl přítomen na workshopu věnovanému montáži okapů), ale také zde najdu číslo skladby do konfigurátoru.

Konfigurátor skladeb stavebních konstrukcí

Na webu DEK.cz zadáte číslo do kolonky kalkulátoru DEKSMART, vyberete typ okapu včetně barvy, tvar střechy a její rozměry a nákupní seznam máte hotov. Jak funguje propojení katalogu a konfigurátoru je vidět ve videu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací