Naučit se řemeslo láká stále více lidí

Autor: Rigips (57 příspěvků)
29. 9. 2015
0 komentářů
Naučit se řemeslo láká stále více lidí
Komerční
Škola suché výstavby, kterou uspořádala společnost Rigips v rámci doprovodného programu veletrhu FOR ARCH 2015, přilákala nebývalou pozornost laické i odborné veřejnosti. Možnost naučit se pracovat se sádrokartonem využilo během čtyř dnů na 130 účastníků. Velký zájem byl ovšem i ze strany přihlížejících diváků.

Většina absolventů školy si prošla minimálně pěti ze sedmi nabízených stanovišť, kde strávila v průměru 2,5 hodiny. Studenti pod dozorem techniků věnovali řezání sádrokartonu, stříhání profilů, naučili se postavit a vytmelit celou sádrokartonovou příčku nebo položit suchou podlahu. Největšímu zájmu se těšilo stanoviště s tématem „Aby kouty nepraskaly“, velkou pozornost přitahovalo i teoretické stanoviště věnované zásadám opláštění střešního okna. A kdo byli absolventi školy? Převládali lidé, kteří staví či rekonstruují svépomocí, nechyběli ani drobní investoři a domácí kutilové. Vyzkoušet si některé finesy svého řemesla však přišli i profesionální sádrokartonáři.

Naučit se řemeslo láká stále více lidí

Škola suché výstavby byla první akcí svého druhu na veletrhu FOR ARCH. Odborníci z firmy Rigips, která je předním výrobcem materiálů pro suchou výstavbu, se každému účastníkovi snažili věnovat tak, aby si v krátkém čase osvojil maximum dovedností. Velký počet studentů i přihlížejících jen dokládá, že národ kutilů ocenil možnost naučit se řemeslo přímo od profesionálů. Za všechny pochvalné reakce na školu uveďme email od pana Novotného: „Dovolte, abych Vám vyjádřil pochvalu za zorganizování kurzů suché výstavby. Byl jsem objednán na několik vybraných témat a asi to byl můj nejužitečnější počin z celého veletrhu.“

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Rigips (57 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací