Daniel Šmíd a Radim Mařík vystoupí jako přednášející na konferenci Stavba a rekonstrukce Svépomocí

Autor: Pavel Tesárek (73 příspěvků)
13. 8. 2015
0 komentářů
Daniel Šmíd a Radim Mařík vystoupí jako přednášející na konferenci Stavba a rekonstrukce Svépomocí
Příspěvek stavebníka
První živá konference Stavba a rekonstrukce svépomocí se pomalu blíží. Už známe skoro všechny přednášející, kteří vystoupí se svými přednáškami na podiu. Ještě nám zbývá si představit Daniela Šmída, specialistu pro podlahové materiály a Radima Maříka, odborníka na poruchy staveb a inspekci nemovitostí.

Ing. Daniel Šmíd působí ve společnosti CEMEX Czech Republic na pozici produktového specialisty pro podlahové materiály. V oblasti podlahových konstrukcí a jejich problematiky působí již více než 12 let. Své bohaté zkušenosti z vývoje, výroby, praktických realizací i posuzování problémů na stavbách promítá nejen do zkvalitnění nabízených služeb, ale také vzdělávání studentů, realizačních firem, projektantů a členů České komory autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT) formou přednášek, školení a seminářů, nebo také odborných publikací v odborných médiích.

Položili jsme Danielovi pár otázek k jeho přednášce na konferenci Stavba a rekonstrukce svépomocí

1. Řekněte, komu je vaše přednáška určena?

Náplň přednášky je zaměřena na problematiku provádění a zákonitostí podlahových konstrukcí. Praktické informace pramenící převážně z praxe ocení samotní stavitelé, ale také kontrolní orgány stavby. 

2. Na co se můžeme těšit?

Těšit se můžete na velké množství konkrétních případů z praxe a důsledků pochybení při návrhu nebo nevhodného provedení. Cílem přednášky je ukázka, že i zdánlivě jednoduché materiály skrývají složité chemické procesy a potřeby k dosažení požadovaných vlastností.

Reklama

3. Co si stavebníci z Vaší přednášky odnesou?

Účastníci přednášky si odnesou hlavně představu o přirozených a neměnných vlastnostech běžně používaných materiálů a s tím souvisejících požadavcích nejen na provádění a ošetřování, ale také návrh celého souvrství.

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete?

Čistě problematikou podlahových konstrukcí, jejich prováděním a vývojem materiálů pro podlahy se zabývám od roku 2003.

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“?

Výstavba pod slovem „svépomocí“ pro mne znamená, že koordinaci odborných stavebních činností organizuje přímo investor. Samotná realizace těchto činností by měla být provedena odbornou firmou nebo osobou s dostatečnou praxí a znalostmi dané problematiky. Stejně jako např. při opravě automobilu, nebo lékařském zákroku. 

Reklama

Dalším představeným řečníkem je Ing. Radim Mařík Radim působí již 17 let ve společnosti DEK (největší dodavatel stavebních materiálů a expertních služeb ve stavebnictví v ČR). Ve své praxi se dlouhodobě zabývá poruchami staveb a řešil již stovky nepříjemných situací, kdy pochybení investora, projektanta či realizátora stavby vedlo k velmi nepříjemným a často velmi „drahým“ poruchám. V posledních letech spolu s kolegy rozvíjí v rámci projektu NEMOPAS nový obor – tzv. inspekci nemovitostí, která by měla právě shrnout zkušenosti z poruch staveb a umožnit tak jejich prevenci.

I Radimovi jsme položili pár otázek k jeho přednášce na konferenci

1. Radime, komu je vaše přednáška určena?

Všem, kteří se stanou vlastníky nemovitostí a chtějí si svůj dům dlouhodobě bezstarostně užívat.

Reklama

2. Na co se můžeme těšit?

Ukážu kolik „drobností a nešikovných řešení“ při stavbě vede k velmi nepříjemným starostem při užívání domu.

3. Co si stavebníci z Vaší přednášky odnesou?

Na co si dát pozor, a kdy se poradit s odborníkem.

4. Jak dlouho se na tuto problematiku specializujete?

Expertní a znaleckou činností na poruchy staveb již více než 17 let. Zjišťováním celkového technického stavu nemovitostí již 5 let.

5. Co pro vás znamená slovo „svépomocí“?

Slovo, které v sobě skrývá na jedné straně zodpovědnost a pečlivost, ale na druhé straně i možnou nižší zkušenost a technické znalosti.

A spoustu dalších otázek Vám Daniel i Radim rádi zodpoví osobně na konferenci.

Těším se na vás!!!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel Tesárek (73 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama