Mají cihly HELUZ opravdu parametry uváděné v katalogu?

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
26. 8. 2015
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Nebylo by to poprvé, co se ke mně dostala informace, že tepelné parametry cihel, které firma Heluz udává ve svých katalozích, jsou zkreslené a neodpovídají skutečnosti. Přijeli jsme se tedy zeptat a osobně přesvědčit o udávaných vlastnostech přímo do výrobního závodu v Dolním Bukovsku.

Otázku pravdivosti hodnot a zejména pak tepelného odporu, který je u cihel udáván, jsme položili Miroslavu Vackovi ze společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Zajímalo nás, zda jsou hodnoty pravdivé a měřené na skutečném materiálu, nebo se jedná pouze o teoretické výpočty provedené v počítači. „Máme k dispozici protokoly o zkouškách. Skutečně jsme to měřili na reálných cihlách. Nejedná se o žádné výpočty. Jsou změřeny fyzické výrobky v akreditované zkušebně. Z měření máme k dispozici protokol, který vše dokazuje.“ Odpověděl Miroslav Vacek Měření ve zkušebně neprobíhá pouze na jedné cihle. Při měření se postaví zeď z cihel a na této zdi se všechny parametry zkoumají. Při měření jsou tak zohledněny i spáry mezi jednotlivými cihlami.

Mají cihly HELUZ opravdu parametry uváděné v katalogu?

  Nejsou zde však zohledněny místa případných dořezů, okenní otvory a překlady. „Zkušebna, ve které se parametry měří je zkušebna CSI – zkušebna stavebního inženýrství. Tuto zkušebnu používá většina výrobců v České Republice.“ Doplňuje Miroslav Vacek V dokumentech, které nejsou veřejně k dispozici, ale po dohodě do nich lze nahlédnout je patrné, že cihly uváděné v katalogu výrobce odpovídají hodnotám naměřeným v akreditované zkušebně stavebního inženýrství.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku
 HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

800 212 213

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama