Počátky našeho záměru a projektová dokumentace

Autor: Peetr (3 příspěvky)
12. 7. 2015
4 komentáře
Počátky našeho záměru a projektová dokumentace
Příspěvek stavebníka
Na počátku všeho byl nedostatek prostoru v našem bytě v Praze. Jelikož máme rádi zvířátka a máme malého sviště, je nám byt o 43m2 malý. Rozhodli jsme se s manželkou postavit dům.

Pozemek jsme dostali od rodičů a tak, než dojde ke všem přípravám stavby a pozemku, zakoupili jsme na něj mobilní domek. Slouží nám jako místo odpočinku a během stavby bude sloužit jako stavební buňka. Budeme tím moci bydlet u stavby což nám ulehčí práci s dojížděním. Počátky vyřizování převodu pozemku byly náročné. Dle stavebního úřadu bylo nutné na celou lokalitu vytvořit územní studii, protože toto bylo nařízeno územním plánem před cca 7 lety. Zaplatili jsme tedy územní studii a oběhal jsem všechny majitele pozemků v lokalitě, dohodli se na rozložení, umístění silnic a pozemků a územní studii nechal všemi schválit včetně obce. Jaké to překvapení bylo, když jsme odnesli územní studii na stavební úřad a ta samá paní co tvrdila, že musíme mít územní studii, nám řekla, že již vypršela lhůta pro podání studie, a že ji ani nemůže přijmout, protože po 5 letech od zadání územním plánem, kdy nedojde k jejímu vypracování, již není potřeba. Toto ale již vypršelo, když nám říkala, že bez ní se nedají ani dělit a převést pozemky!!!! Celá studie za cca 60tisíc šla tím pádem do koše. Velice děkuji stavebnímu úřadu za tuto stupiditu. Tím bylo vše připraveno a dali se rozdělit a převést pozemky. Začali jsme pracovat na naší projektové dokumentaci. Dohoda padla jednoznačně na přízemní bungalov jelikož jsme nechtěli běhat celý život do schodů. Pozemek je veliký a tak není problém s větší zastavěnou plochou. Já jsem trval na pasivní dřevostavbě, protože pro realizaci svépomocí je nejjednodušší a časově méně náročná. Protože jsem se rozhodl přípravu dokumentace vytvořit sám, nakoupil jsem mnoho knih a načetl o pasivních domech a dřevostavbách co šlo. Výsledek mé práce lze nalézt v přílohách. Pro nosnou konstrukci je zvolena sloupková konstrukce z fošen 140*60mm. Zevnitř je použita deska z EKOPANELU. Z důvodu větší akumulační schopnosti a také je to přírodnější materiál než OSB. Pomocí dřevěných příložek je tloušťka izolace stěny rozšířena až na 370mm, aby dům splnil pasivní standard a mohl získat dotaci z Nové zelené úsporám. Z vnější strany bude provětrávaná fasáda ze dřeva a velkoformátových desek. Celý dům bude založen nad terénem s provětrávanou mezerou. V tuto chvíli se dokončují jednotlivé vyjadřovačky a projekt PBŘ. Koncem měsíce by mělo dojít k podání na stavebním úřadu.

Náklady

Název položkyCena
Oplocení pozemku svépomocí
35 000 Kč
Radonový test
2 662 Kč
Geometrický plán
5 000 Kč
Příprava pro NZU2015 včetně detailů
25 000 Kč
ELEKTRO
4 000 Kč
Vzduchotechnika a topení
4 000 Kč
PBŘ - projekt
3 000 Kč
Statik - posudek a konzultace
10 000 Kč
Celkem88 662 Kč

Galerie

Počátky našeho záměru a projektová dokumentacePočátky našeho záměru a projektová dokumentacePočátky našeho záměru a projektová dokumentacePočátky našeho záměru a projektová dokumentace
Reklama

Přílohy

pudorys-1np-nzu.pdf
koordinacni-situacni-vykres-r2.pdf
rez-a-a-nzu.pdf
studie-jiznii-fasada.jpg
krov.pdf
studie-severni-fasada.jpg
studie-zapadnii-fasada.jpg
studie-vychodni-fasada.jpg
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama